Hyundai Santa Fe nie działają światła awaryjne

26 Wrz 2018, 16:24

Witam,
Mam problem ze światłami awaryjnymi w moim Hyundai'u. Dziś zauważyłem, że nie działają, sprawdziłem wszystkie kierunkowskazy-z nimi jest wszystko okej, sprawdziłem bezpiecznik i też wszystko z nim w porządku i nie bardzo wiem co dalej z tym zrobić. Może to wina przekaźnika? Tylko nie wiem, który z nich to ten od awaryjnych. Może ktoś z Was miał podobny lub taki sam problem? :D
suchy123
Obserwowany

27 Wrz 2018, 10:04

suchy123 napisał(a):Może to wina przekaźnika? Tylko nie wiem, który z nich to ten od awaryjnych
Może być przekaźnik jeżeli jest osobny do świateł awaryjnych ale w pierwszej kolejności sprawdź sam przełącznik od świateł awaryjnych i zobacz czy dochodzi do niego prąd.

Który rok masz tego Hyundai'a? Nie masz w instrukcji rozpiski bezpieczników i przekaźników? Na obudowie od skrzyni z przekaźnikami patrzyłeś opis?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

28 Wrz 2018, 06:46

Dzięki! Już doszedłem do tego, co to było. Ostatnio podczepiałem przyczepkę i chyba coś zrobiło zwarcie. To jednak były bezpieczniki. Mam instrukcję, ale w języku niemieckim i źle mi słownik tłumaczył, wiec sprawdziłem wszystkie bezpieczniki i znalazłem spalony.
suchy123
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowco, nie daj się wiosennemu zmęczeniu
    Choć tzw. wiosenne przesilenie nie jest jednostką chorobową, wielu kierowców właśnie o tej porze roku skarży się na gorsze samopoczucie i uczucie zmęczenia. Jak wpływa to na zdolność prowadzenia i bezpieczeństwo jazdy? ...