Mercedes S W221 Hybryda-problem z modułem sterującym baterią hybrydową

13 Maj 2018, 15:30

Witam.Czy znany jest komuś temat jak w tytule?Czy ktoś posiadał taki samochód i naprawiał w nim mianowicie moduł sterujący akumulatorem wysokiego napięcia?Znacie miejsce gdzie ktoś jest omnibusem w takim temacie bo serwis jedynie wymienia na nową taką baterie ze względu na to iż moduł sterujący jest na stałe połączony z wyżej wspomnianą baterią.Cena kosmos 50 tyś.Proszę o namiary na magików z tematu hybrydy.
7up
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 03 2000
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Mercedes,Porsche,Bmw
Silnik: 3.5i300KM,4.5i 450KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2010

17 Maj 2018, 09:45

A sprawdzałeś czy na baterie nie ma jeszcze gwarancji? Mercedes chyba udzielał 8 lat gwarancji na takie moduły.

Nie wiem czy ktoś już zajmuje się naprawami takich modułów. Patrzyłeś może czy jest szansa na dostanie używanego takiego modułu z baterią na rynku wtórnym?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

18 Maj 2018, 14:22

Moduły naprawiają ale nie każde i nie dają gwarancji,że naprawią.Baterie można dostać ale każda jest programowana pod auto.Nawet jeśli znajdę używaną baterie i zamienię to nie znaczy,że odpalę auto.Także wracamy do początku potrzebny magik z tego tematu.
7up
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 03 2000
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Mercedes,Porsche,Bmw
Silnik: 3.5i300KM,4.5i 450KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2010

28 Wrz 2018, 09:27

Witam, czy znalazł Pan firmę która regeneruje w/w moduły sterowania?
Tomekemot
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen i Porsche łączą siły
    Przyspieszony proces integracji umożliwi połączenie działalności związanej z produkcją samochodów już z dniem 1 sierpnia 2012 - Volkswagen Group w pełni przejmuje kontrolę nad działalnością Porsche uzyskując pozostałe ...