REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Opony na oko mogą wyglądać ok, a zbieżność będzie zła. Proponuję podjechać i sprawdzić zbieżność na wszystkich czterech kołach, zapłacisz za to 30-50zł i będzie wiadomo czy tu tkwi problem.hakazi napisał(a):Czytałem że może to być zła zbieżność ale mechanik popatrzył na opony i powiedział że nie widać aby była źle ustawiona bo bieżnik jest ok.
Widzisz sam że jest jakiś problem ze zbieżnością. Samochód powinien jechać prosto na równej drodze.hakazi napisał(a):Jak puszczam kierownice to ściąga mnie.
A czy czasem to nie są opony zimowe?hakazi napisał(a):GT Radial Savero WT R16 255/70 wymieniane w tamtym roku w czerwcu
To ktoś musiał wprowadzić cię w błąd "GT Radial Savero to opona terenowa dla aut z napędem 4x4 przeznaczona na sezon zimowy". Opony zimowe mają inne dodatki do gumy z której jest zrobiona opona przez to w zimie jest ona bardziej elastyczna za to jazda w lecie na takich opona może powodować właśnie popiskiwanie kół na zakrętach, ma dłuższą drogę hamowania, samochód więcej pali bo takie opony przy mocno rozgrzanym asfalcie dosłownie kleją się do niego, następuje szybkie zużycie bieżnika, podczas deszczu i mokrej nawierzchni bardziej się ślizgają niż opony letnie itp.hakazi napisał(a):Powiedziano mi że są to opony wielosezonowe.
Dokładnie i daj znać. Samochodu nie może ściągać na równej drodze, szkoda opon i dodatkowo jest to niebezpieczne bo jak robi się ślisko na drodze to łatwiej stracić panowanie nad nim.hakazi napisał(a):Zobaczę co z zbieżnością a opony narazie zostawie bo zima tuż tuż