Hyundai Sonata 2006/07?

15 Cze 2018, 12:06

Witam. Przymierzam się do zakupu auta do około 11 000 zł i natrafiłem na auto jak w temacie. Czy może to być rozsądna propozycja do osoby, która jeździ po 15 km łącznie do pracy + 150km co dwa tygodnie/tydzień do szkoły? Chce kupić za jak najmniej, jak najnowoczesniej wyglądające auto,aby łatwiej je sprzedać w przeciągu kilku lat. Jaki silnik upatrywać, na co uważać, co innego do 11 500 zł patrzeć?
Antarhei
Nowicjusz

Prawo jazdy: 25 08 2015
Przebieg/rok: 6tys. km
Auto: Mercedes-Benz A160
Silnik: 1,6 103KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

15 Cze 2018, 13:34

W tym budzecie raczej bym szukal aut bardziej popularnych takich jak astra h, focus, vw polo z silnikami benzynowymi. Najbardziej realna to astra h z silnikiem 1.4 90km.
pajak580
Nowicjusz

Miejscowość: Jarocin

17 Cze 2018, 11:10

To są BDB samochody
Jedną sprzedaję w dziale sprzedam
Silniki to 2.0 benzyna BDB Silnik
Lub diesel 2.0 CRDI 140 KM też mam taką sonatę do sprzedania z 2008R , ale cena delikatnie wyższa niż twój budżet.
Poza tym jak to zwykle bywa to troche mały budżet na zadbana Sonatę
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

17 Cze 2018, 11:46

Możesz cos o nich więcej powiedzieć- ja z trwałością zawieszenia? Jak elektronika się sprawuje(czy są drobne awarie)? Ile spali na trasie? No i czy jest komfort jazdy ?:) Były jakieś większe awarie?
Widzę ,że stoi już trochę to auto na OLX(około od końcówki mają). Byli jacyś chętni na niego?
Antarhei
Nowicjusz

Prawo jazdy: 25 08 2015
Przebieg/rok: 6tys. km
Auto: Mercedes-Benz A160
Silnik: 1,6 103KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

17 Cze 2018, 13:16

W ostatnim czasie najlepiej sprzedający się model auta które miałem . Auto duże, komfortowe, bardzo wygodne, bardzo fajnie się prezentuje. Ceny serwisu śmieszne w porównaniu do innych marek.
Polecam także bliźniaczy model do Sonaty Kia Magentis

Mam taki egzemplarz także
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Przepiękny egzemplarz za nieduże pieniążki
W tej cenie nie kupisz nic innego z tego rocznika i tych gabarytów
andrewb25
Stały forumowicz

17 Cze 2018, 15:49

andrew co to za diesel w magnetis? Coś z korei czy zapożyczony od jakiegoś EU producenta?
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Jak wymienić samemu koło w samochodzie osobowym?
    Sprawna wymiana koła w samochodzie wymaga pewnej praktyki, ale dobrym punktem wyjścia może być teoretyczne opanowanie tej operacji. Co jest niezbędne i w jakiej kolejności należy wykonywać poszczególne czynności? Wyjaśniamy ...

17 Cze 2018, 18:10

To diesel Hyundaia, ten sam co w Sonacie.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

18 Cze 2018, 10:56

Tak zgadza się 2.0 CRDI 103kW (140KM ) dosyć udany silnik diesla na pompie commonrail o dosyć wysokiej kulturze pracy.
Konstrukcja Hyundai/Kia ... Silnik prosty i trwały ..w połączeniu z 6 biegową skrzynią naprawdę daje rade w takich samochodach jak Hyundai Sonata czy Kia Magentis
BTW montowany także do innych modeli Hyundaia , jest w Tusconie , Santa Fe, czy w Kia Sportage.
andrewb25
Stały forumowicz