Hyundai Veloster czy warto kupić?

23 Cze 2023, 23:37

Witam czy ktoś z was miał do czynienia z Hyundai velosterem..?? Jak tym samochodem się jeździ ?? Jak z automatyczną skrzynią biegów jest kłopotliwa..chciałbym kupić velostera ale nie mogę znaleźć kontretnych informacji
Z góry dzięki za podzielenie się swoimi opiniami
Pozdrawiam
Tarka30
Obserwowany

27 Cze 2023, 18:33

Na jaki silnik patrzyłeś?

Najlepiej chyba celować w 1.6 GDi G4FD.
Co do automatu to ogólnie jest sporo sprzecznych informacji ale z tego co wiem powinna tam być skrzynia dwusprzęgłowa DCT o sześciu przełożeniach.

Nie wiem czy widziałeś ale ten model jest niesymetryczny jeżeli chodzi o drzwi bo z lewej są jedne i większe drzwi kierowcy, a z prawej masz drzwi dla pasażera z przodu i osobno dla tego z tyłu.

Sam samochód jest moim zdaniem ciekawy i powinien być w miarę prosty jeżeli chodzi o jakieś naprawy bo silnik i skrzynia popularne z innych modeli Hyundai i Kia. Zawieszenie ma bardzo dużo elementów wspólnych z innymi modelami jak i30, Elantra.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

27 Cze 2023, 20:35

ja ten silnik uważam za średni, raczej nie kupiłbym z nim, wolałbym 1.7 crdi
toyman40
Stały forumowicz

28 Cze 2023, 17:51

Chyba nie było tego modelu z dieslem.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Przez internet porównasz wszystkie oferty OC
    Internet jest narzędziem powszechnie wykorzystywanym w praktycznie każdej gałęzi gospodarki. Nie inaczej jest oczywiście w przypadku ubezpieczeń komunikacyjnych, jak np. obowiązkowe dla kierowców ubezpieczenie od odpowiedzialności ...
    Nowy Opel Astra Sedan z Gliwic
    20 sierpnia 2012 o 6:00 rano, z taśmy produkcyjnej zakładu Opla w Gliwicach zjechała pierwsza Astra Sedan, dając tym samym początek seryjnej produkcji piątego z modeli wytwarzanych obecnie w zakładzie. Elegancki sedan, w ...