Hyundai vs Mazda vs Opel

18 Sie 2017, 14:57

Witam wszystkich forumowiczów. Znajomy polecił mi wasze forum i faktycznie, informacji jest od groma ;). Tak jak w tytule, piszę w sprawie pojedynku Hyundaia, Mazdy i Opla. Nie mam pojęcia czy wgl te samochody mogą stanąć obok siebie w pojedynku, ale.... ;) Moi rodzice decydują się na zakup samochodu i w oko wpadły im następujące auta: Mazda 3 rocznik 16/17, hyundai i30 i i40 i Opel astra sedan 1.4 turbo. Samochód miałby być z salonu.

Opel czy hyundai? A może mazda? Albo zupełnie coś innego, a zdecydowanie lepszego, co bije te trzy a głowę? Oddaję się w wasze ręce i z góry dziękuję za wszelkie sugestie, porady.
Gruszox1875
Obserwowany

Auto: Skoda fabia

18 Sie 2017, 17:35

Szukałem w zeszłym roku auta w podobnej kasie - mazda bije na głowę wszystko inne, najlepszy stosunek jakość/cena.
A tak szczerze to jeśli chcesz nowe auto to idziesz na rajd po salonach i bierzesz to czym najlepiej Ci się jeździ.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

18 Sie 2017, 17:49

Po pierwsze budżet. Wtedy można zacząć doradzać. Mazda rzeczywiście ma bardzo uczciwy stosunek cena/jakość, biorąc pod uwagę wyposażenie, ale są też jakieś alternatywy. ;)
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

19 Sie 2017, 14:46

W przypadku zakupu nowego auta najważniejsze są odczucia przy jeździe próbnej i oględzinach modelu. Trwałość się zbytnio nie liczy, bo i tak jest gwarancja.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Nowoczesny i pełen charakteru - Citroen SpaceTourer
    Nowoczesny i pełen charakteru – taki jest nowy CITROËN SpaceTourer. Z nadwoziem dostępnym w trzech wariantach i różnymi konfiguracjami wnętrza doskonale wpisuje się w nowoczesny styl życia – dla rodziny, ...