Witam, jakiś tydzień temu kupiłem bmw e46 1,8 z roczną (udokumentowane) instalacją gazową z papierów wyczytałem ze producentem jest firma Stako jest to najprawdopodobniej sekwencja. Nigdy nie miałem samochodu z gazem dlatego pytam, wewnątrz mam przełącznik na którym są trzy pozycje "I" "0" i "II" która pozycja za jaki tryb jazdy odpowiada ? na której pozycji powinienem jeździć żeby wyszło mnie to tanio wliczając w to również zużycie silnika. Nie dopytałem poprzedniego właściciela po za tym sprawiał on wrażenie tak zielonego jak ja, dodam że w aucie aby klimatyzacja zaczęła działać (mrozić) musi być ustawiona pozycja "I" mam co prawda diody sygnalizujące mi czy aktualnie jadę na gazie czy benzynie ale ten przełącznik mnie ciekawi i nie do końca im ufam ponieważ jak nawet poprzedni właściciel mi mówił diody sygnalizujące mi poziom gazu w butli oszukują i często "świrują". A jak na razie przejechanie 100 km wyniosło mnie +/- 50 zł samochód co prawda posiada automatyczną skrzynie biegów ale to chyba i tak trochę za dużo dokładnie to spalił za 30 zł benzyny i za 70 zł gazu (przejechałem 200 km) nie jechałem jakoś specjalnie oszczędnie no ale jednak.
Obawiam się, że nie masz wtrysku sekwencyjnego gdyż żaden przełącznik do sekwencji nie jest 3-pozycyjny. Poprzedni włąsciciel pewnie tylko udawał zielonego bo zamontował tanią instalację by łatwiej sprzedać samochód. Poza tym nawet jako laik wczytałbyś się w dokumenty które otrzymałeś to wyczytałbyś, że STAKO to producent zaledwie zbiornika.
z drugiej strony 1.8 palące 17 litrów na 100 hmm spalanie masz większe niż ja w ciężkiej 2 tonowej terenówce z silnikiem 3,2V6 albo masz beton w sandałach albo zepsute auto
Filtry powietrza i wszystko co musisz o nich wiedzieć Filtry powietrza stają się coraz bardziej popularne i można je stosować nie tylko w samochodach czy specjalistycznych pomieszczeniach, ale nawet w domu. Różne rodzaje takich filtrów mogą być montowane w przeróżnych ...
Jedziesz na majówkę? Umyj auto! Utrzymanie w czystości szyb i świateł to obowiązek każdego kierowcy, ponieważ widoczność ma wpływ na bezpieczeństwo jazdy. Zapowiadana na majówkę zmienna pogoda powinna zmobilizować prowadzących auta do skontrolowania ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.