Ibiza, Polo czy Felicia???

30 Cze 2008, 11:57

Witam chcę kupić samochód tak do 10 tyś chyba, że będzie okazja to mógłbym jeszcze te 2 tyś dołożyć. Który samochód z tych trzech będzie najlepszym rozwiązaniem??? Silnik najlepiej z benzyna gaz lub dieslel.
krisstiano1
Nowicjusz

30 Cze 2008, 12:10

EuforiaSHE
Nowicjusz

30 Cze 2008, 12:12

no tak:P
ale tu jest skoda jeszcze hehe a jak jest z blachami??? szczegolnie porownujac ibize i felicie??
krisstiano1
Nowicjusz

30 Cze 2008, 12:17

Z blachami jest raczej podobnie, chociaż widziałem wiele skód (pierwsze roczniki), których tylne klapy były "rude", w przeciwieństwie do ibizy. Ale za 10 tysięcy to już kupisz naprawdę porządną felicie
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

01 Lip 2008, 08:47

[link do oferty na Allegro wygasł]
co myślicie o tej ibizie? Tylko przebieg ok 280 tyś Kontaktowałem sie już z kolesiem. Zależy mi na tym aby samochód nie był daleko ode mnie tzn. od Chełma... Ten jest z Lublina wiec w sam raz.
krisstiano1
Nowicjusz

01 Lip 2008, 19:06

krisstiano1 na pewno silnik pierwszy swój żywot ma za sobą... co idzie za sobą będzie już bardziej awaryjne.... Ja bym szukał czegoś z prywatnych rąk z papierami i jak najmniejszym przebiegiem ;) Handlarzy omijaj szerokim łukiem
A przy kupnie podstawą sprawdź wszystkie dokumenty a w szczególności numer nadwozia... bo można na to się naciąć...
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: KNZ
Prawo jazdy: 12 03 2008
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Scenic II ph2/Panda II/Galaxy
Silnik: 1.6/1.2/1.9
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

02 Lip 2008, 06:48

a o tych golfach co myślicie? [link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
krisstiano1
Nowicjusz

02 Lip 2008, 07:28

[link do oferty na Allegro wygasł] ten widać że był szykowany.... rozdarta gałka biegów.... silnik myty.... co do tego [link do oferty na Allegro wygasł] obejrzałbym go bo nie wygląda tak źle i widać po opisie że gość opisać go "swojsko".... No i nie jest handlarzem....
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

02 Lip 2008, 07:37

Rozmawiałem z tym co mówisz ze nie jest handlarzem. Mowił, że dba o niego. Pytałem czy jakaś korozja jest. Powiedział, że ma progach się już pojawia ale to normalne chyba. Tak za 7,5 tyś bym wziął jakby okazał si w miarę przyzwoity:)
krisstiano1
Nowicjusz

02 Lip 2008, 08:20

korozja w golfach jest standardem ;P U mojego ojca w trójce progi już się ewidentnie nadają do wymiany... Wiesz jak ktoś mówi że dba to nie znaczy że musi dbać :P Obejrzyj odpal przejdź się... najlepiej zabierz go na stację diagnostyczną... w celu sprawdzenia zbieżności... stanu silnika, amortyzatorów itp...
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

02 Lip 2008, 09:41

Nie rozumiem nad czym sie tu wogóle zastanawiać.....wiadomo że samochody ze stajni VW są jednymi z najlepszych, a VW GOLF 1,9TDI jest samochodem nie do zdarcia. I mam pyatnie....jaki samochód z 1995-1996 roku z klasy aut Średnich nie ma korozji?? No jaki?? Powiem wam że Golf jest świetna alternatywa, zresztą Polo też....
______________PRECZ Z [ *F*O*R*D*A*M*I ]_________
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: zachodnio-pomorskie

02 Lip 2008, 10:35

miszaru AUDI nie ma korozji:P Co do golfa to mają one swoje zalety i wady... ojciec nie długo będzie sprzedawał... ojciec mojej dziewczyny już sprzedaje... oba w dieslu a jednak są awaryjne a przebiegi już robią swoje...
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

02 Lip 2008, 10:43

Audi 80 niby nie ma:P ale i tak sie psuje jak każdy....
krisstiano1
Nowicjusz

02 Lip 2008, 11:54

krisstiano1 napisał(a):Audi 80 niby nie ma:P ale i tak sie psuje jak każdy....

Drodzy koledzy,
Każdy samochód się czasem psuje, ale jeden częściej a drugi żadziej, w jednym pęka wąż od chłodnicy, a w drugim siada głowica :), nie ma samochodów które mają 10-15 lat i są bezawaryjne. Zastanawiamy się nad tym które psują się w najmniejszym stopniu....
A gwarantuję że z wielu źródeł awaryjność VW jest zdecydowanie mniejsza nić skody :)
Oczywiście wszystko zależy jeszcze od egzemplarza :)
Pozdrawaim serdecznie, i miłego poszukiwania samochodu.
Mój typ już znasz "VW" albo "Honda"
______________PRECZ Z [ *F*O*R*D*A*M*I ]_________
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: zachodnio-pomorskie

02 Lip 2008, 12:03

miszarus napisał(a):Każdy samochód się czasem psuje, ale jeden częściej a drugi żadziej, w jednym pęka wąż od chłodnicy, a w drugim siada głowica Smile, nie ma samochodów które mają 10-15 lat i są bezawaryjne.

A wcześniej piszesz:
miszarus napisał(a):a VW GOLF 1,9TDI jest samochodem nie do zdarcia

Skoro się psuje, to znaczy, że jest do zdarcia.

Samochód to nie czołg - każdy jeden da się zajeździć.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika