Musi być tylni napęd lepiej za mniej niż 10k

02 Lip 2008, 15:20

Witam
Szukam auta dla siebie, które oprócz użytku codziennego służyło by mi do nauki driftingu. Aktualnie do głowy przychodzą mi dwa modele:
Nissan 200sx s13 1.8 T (słynny CA18DET)
BMW E30 najlepiej 2.0
Proszę o jakieś porządne opinie, a nie bierze beje czy coś. Najbardziej przekonany jestem do Nissana to rzadkie auto i do tego śliczne. Boję się trochę awaryjności nissana i spalania tak jak w BMW.
Jestem otwarty na wszelkie propozycje aut tylno napędowych ( myślałem jeszcze o Mercedesie 124 Coupe ale ciężko dostać wersje 2.3 w manualu).
kociub
Początkujący

02 Lip 2008, 18:02

Weź nisana oprócz tego że może troszkę rdzewieć, świetnie nadaje się do driftu. Nie jest awaryjny więc nie masz się czego obawiać. Za samochodami tymi jak z każdymi egzemplarz musi być zadbany , nie polecam go kupować od drugiej takiej osoby jak ty czyli osoby która wykorzystywała go do driftu bo będzie w kiepskim stanie lub tuningowała go.
astro007
Aktywny

02 Lip 2008, 18:26

Z tego co wiem akurat ten silnik nissana był beznadziejny ze względu na słabą turbinę która zwyczajnie się kończyła :) nowa turbina to 3.5k zł. Z tego co wiem nie ma sensu jej reanimować. Nie wiem czy nie opłacalne byłoby kupienie dobrej mocnej budy i wstawienie tam 2.0 od s14. ale nie wiem jakie to koszty.
kociub
Początkujący

02 Lip 2008, 18:29

Z tym że robiąc swapa, musisz się liczyć z kosztami, ok. kilka stówek, jak nie więcej. No chyba, że byś to robił sam...
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

02 Lip 2008, 18:44

Nie mam możliwości i zdolności żeby robić to samemu. Właśnie tu jest ból bo to świetne auto ale bardzo awaryjne no i spalanie na poziomie 15 litrów :/ ale się zakochałem :lol:
kociub
Początkujący

02 Lip 2008, 19:22

Jak chcesz duży silnik to musisz zainwestować ;) szczególnie jeśli chodzi o sport (bo jakby nie patrzeć drifting jest sportem)
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

02 Lip 2008, 21:06

owszem jest niestety nie stać mnie na dwa auta, dlatego musi mi on służyć na co dzień głównie w mieście.
kociub
Początkujący

02 Lip 2008, 22:10

Taka mała dygresja, co powiecie na Honde Prelude 4 gen?
kociub
Początkujący

03 Lip 2008, 09:30

Według mnie dużo lepsze od Nissana ale czy to ma napęd na tył to ja nie wiem. Przyznam się szczerze że nie siedzę zbytnio w samochodach sportowych i jeszcze napędzanych na tył.
astro007
Aktywny

03 Lip 2008, 10:40

nie nie ma ale tak się pytam bo jest całkiem ładna
kociub
Początkujący