[6L]Ibiza Problem z klamka drzwi i klapy bagaznika.

07 Kwi 2019, 14:40

Witam
Mam dwa problemy z klamkami.
Jeden to jest taki, ze klamka od tylnych drzwi lapie dopiero za 3-4-5 razem i trzeba dosc mocno ciagnac klamka zeby zalapala i sie otworzyla.

Drugi problem to klamka drzwi klapy bagaznika. Podobna sytuacja co z klamka drzwi. Trzeba ja kilka razy mocno pociagnac mocno do gory zanim otworzy klape.
Spotkal sie ktos moze z takimi przypadkami?
szwagier
Nowicjusz

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: wv

08 Kwi 2019, 10:26

Klamka drzwi jest regulowana, wystarczy we wnęce drzwi odkręcić śrubę od wkładki tak zeby sie mogła wysunąć. Wyciagasz wkładkę i zobaczysz regulacje linki. Musisz linkę z klamki wyjąć i zamontować ciaśniej. Teraz czytając to moze wydawać Ci sie to niezrozumiale ale jak rozbierzesz to Ci się objasni.
Co do bagażnika to nie wiem czy jest regulacja ale tez warto zdemontować tapicerkę i spróbować.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi e-Evolution Concept
    MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT jest jeżdżącym prototypem, który odzwierciedla strategiczne kierunki, w których w przyszłości będzie się rozwijać marka Mitsubishi Motors. Łączy atuty samochodów typu SUV, ...
    Mitsubishi Fuso, czyli drzewo wschodzącego słońca
    Na zaproszenie Mercedes-Benz Polska gościliśmy w Japonii. Głównym celem wyjazdu tam, oprócz odwiedzenia wystawy samochodów Tokyo Motor Show, była prezentacja firmy Mitsubishi Fuso Bus and Truck Corporation ...