Zderzaki do Fiata Cinquecento soleil

04 Kwi 2019, 11:55

Witam
Piszę tutaj bo szukałam już chyba wszędzie a myślę, że tutaj być może znajdzie się ktoś kto będzie mógł mi pomóc.:) A mianowicie jestem posiadaczką wyjątkowego (wręcz rzadkiego) egzemplarza Fiata Cinquecento Soleil. Uwielbiam to autko. Ma tylko 77 tys. przebiegu i jest w świetnym stanie technicznym. Niestety pomimo. Mojej ostrożniej jazdy w ciągu paru miesięcy miałam dwie stłuczki oczywiście nie z mojej winy. Jedna skończyła się na malowaniu całego boku a druga zakończyła się wymianą zderzaka. Niestety nigdzie nie mogłam znaleźć oryginalnego zderzaka do tego modelu (w oryginale zderzaki są w kolorze karoserii). Teraz oba zderzaki i przedni i tylny mam czarne ponieważ poprzedniej właścicielce pies wyskoczył przed auto i również zderzak został połamany. Przez te incydenty niedługo planuję zmianę auta którym jeżdżę na codzień by już bardziej nie niszczyć tego cacuszka ale poszukuję w międzyczasie oryginalnych do niego zderzaków...
Może jest ktoś tutaj kto wie gdzie mogłabym takie znaleźć?:) Widziałam, że również fiat Cinquecento Sporting miał zderzaki w kolorze karoserii i takie też jestem w stanie zaakceptować.:) jeśli ktoś coś wie, bardzo proszę o wiadomość. Będę bardzo wdzięczna.
Karuska
Nowicjusz

04 Kwi 2019, 13:18

Musisz po prostu poszukać zderzaków które są malowane i po kupnie oddać do przemalowania żeby pasowały do koloru nadwozia jakie masz. Wydaje mi się że zderzaki z wersji auta które masz nie różniły się niczym innym poza tym że były po prostu w kolorze nadwozia.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

04 Kwi 2019, 14:01

Szukałam malowanych. Nigdzie ich nie ma, są tylko czarne, zwykłe. Różnią się. Spójrz tylko na tą czarną listwę w oryginale.
Karuska
Nowicjusz

04 Kwi 2019, 14:24

Z którego roku jest twoje auto?
Faktycznie listwa jest szersza i wygląda tak jak w sportingu jak dobrze pamiętam.
Masz dwa wyjścia.
1. Uzbroić się w cierpliwość i czekać aż się gdzieś w internecie pojawi taki zderzak lub pojeździć po jakiś szrotach i poszukać.
2. Drugie wyjście to oddać zderzak do naprawy tam gdzie zgrzewają plastiki i naprawiają zderzaki a później do malowania.
Cichy77
Forumowicz VIP

04 Kwi 2019, 14:28

Auto jest z 97 roku. O kurcze nawet nie wiedziałam, że ktoś zajmuje się naprawą aż tak popękanych zderzaków...
Karuska
Nowicjusz

04 Kwi 2019, 14:37

Najlepiej jak by oceniła to osoba która wykonuje takie usługi wtedy byś wiedziała na pewno czy da się uratować ten zderzak.

Widziałem gorzej popękane a po naprawie i malowaniu z zewnątrz zupełnie nie było śladu, jedynie od wewnątrz było można poznać że coś było robione.
Cichy77
Forumowicz VIP

04 Kwi 2019, 14:39

Dzięki wielkie! To już tylny mam z głowy, pozostaje tylko kwestia przedniego.
Karuska
Nowicjusz

04 Kwi 2019, 14:46

Znalazłem tylny od sportinga ale listwa jest inna z tego co widzę.
[link do oferty na Olx wygasł]

A przedni w jakim masz stanie? Może się okazać ze taki od sportinga nie będzie pasował ze względu na szerokość tej listwy.
[link do oferty na Allegro wygasł]
Tu jest taka zaokrąglona a u Ciebie pewnie taka sama jak na zderzaku z tyłu.
Cichy77
Forumowicz VIP

04 Kwi 2019, 15:08

Tak widziałam to ogłoszenie na olx. Dzwoniłam już parę dni temu było nieaktualne.;) Tak również to zauważyłam, w Sporting te listwy są jakby cieńsze. A w moim te z przodu oryginalnie były tak jak z tyłu. Mój przedni zderzak jest czarny bo w takim stanie go nabyłam od poprzedniej właścicielki. Kurcze żałuję teraz bo miała oryginalny zderzak pękniety ale go nie wzięłam. Pewnie już dawno go wyrzuciła.
Karuska
Nowicjusz

04 Kwi 2019, 20:53

Oczywiście ze da się kleić ale przy takim uszkodzeniu + malowanie to wyjdą koszta ok 600-700 zł. Ja bym sobie polakierowal te czarne i nie zawracal sobie dupy ta listewka
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4