Idealne autko dla oryginalnej nastolatki?

11 Sty 2011, 21:55

Marcin0116 napisał(a):
fiko7 napisał(a):A jakie auto podoba się córce? Po co uszczęśliwiać na siłę? Ja bym wolał wybrac sobie sam niż by mi ktoś wybrał i może nie był bym do końca zadowolony, pomimo dobrych intencji.

Zgadzam sie z kolegą, niech corka sie wypowie

wszystko o ignsie mozna powiedziec, ale nie to ze dobrze wyglada, nawet gdyby mial perlowy lakier z opilkami zlota, bryla nadwozia typowo emerycka...
swoja droga lepiej postawic na klasyczna klase B, a nie wynalazki podwyzszone, ktore ani w teren, a na drodze zachowuja sie gorzej

Jak klasa B to
Colt CZ3, Grande Punto, 207, Clio
Jak nieco terenowate ma byc to 3drzwiowa vitara, rav4
no i przede wszystkim corce ma sie podobac, po co ma sie denerwowac widokiem swojego auta, no i niech sie przejedzie wczesniej kilkoma. bo kupno na wyglad nadwozia troche smieszny :lol:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

11 Sty 2011, 22:49

206 cabrio?

Ma metalowy dach więc nie będzie problemów z zimowaniem, przyzwoite silniki i właściwości jezdne, wbrew pozorom nie jest to awaryjne auto.

Mini raz że nie każdemu się podoba, a dwa że na pewno nie jest oryginalne - pod BUWem zawsze stoją ze 3-4 miniaki i każdym jeździ jakaś "oryginalna" studentka - na tyle oryginalna że najpopularniejszy model w promieniu 500m od BUWu to nie Golf czy inne A4 ale Minni Morris właśnie :)
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

12 Sty 2011, 11:38

To że w danym miejscu można spotkać kilka takich samych to normalne ;) Musiałby kupić Astona DB5 od Jamesa Bonda żeby nie spotkać drugiego takiego na mieście ;) Mów co chcesz, ale Mini jest bardziej wyróżniające się od Golfa, czy A4 ;)
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

12 Sty 2011, 12:51

Serwis Mini pewnie nie nalezy do najtanszych, ma ktos doswiadczenia w tej kwestii?
lucky_luu
Nowicjusz

Miejscowość: Śląsk

12 Sty 2011, 17:29

Warto się również rozejrzeć za Smartem Forfour np:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
konstrukcyjnie nie jest to egzotyka(wiele wspólnego z Coltem) a wyróżnia się i trudniej go spotkać niż Mini.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

12 Sty 2011, 18:47

Witam !
Ja bym jednak proponował Peugota 206 CC, w czarnym kolorze prezentuje się idealnie. Nie miałem okazji jeździć tym samochodem, ale widziałem kilka razy ten samochód w akcji, nawet jak jechało w nim 4 osoby - no ale to już przesada, bo z tyłu wyglądali jak śledzie, a z zamkniętym dachem to już sobie w ogóle tego nie wyobrażam. Niby francuz, ale nie słyszałem o tym, żeby był aż tak awaryjny, w końcu dużo zwykłych 206 jeździ. Niestety francuzy maja problem z elektroniką, dlatego nie zdziwcie się jak pewnego razu przed oczami pojawi się choinka kontrolek - najczęsciej po kilku dniach to mija.
Pozdrawiam
Jerzy Wolert
P.S. Chcesz tanio kupić oświetlenie LED i Xenon ? Napisz do mnie !
Wol-Wikar
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...

12 Sty 2011, 19:38

Jasiek90 napisał(a):Warto się również rozejrzeć za Smartem Forfour np:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
konstrukcyjnie nie jest to egzotyka(wiele wspólnego z Coltem) a wyróżnia się i trudniej go spotkać niż Mini.

Trudniej go spotkać, bo jest maksymalnie gówniany - i mówię to z własnego doświadczenia, bo siostra mojej lubej takim jeździ (jechałem nim akurat godzinę temu :) ). Silnik beznadziejny (1.5 diesel, głośny, słaby, ma już 2 awarie na koncie, trzęsie tym Smarcikiem na jakieś 4 w skali Riechtera), skrzynia biegów beznadziejna, wyciszenie i materiały w środku beznadziejne (jedynie obszyta materiałem deska rozdzielcza jest ciekawa), ergonomia i obsługa beznadziejna (przyciski do otwierania szyb w środkowej konsoli i trudno dostępne), coś takiego jak wyciszenie to w tym samochodzie nie istnieje, wyposażenie marne-ale to może być akurat wina jej wersji... Jedyne jego plusy to w miarę komfortowe zawieszenie jak na tak małe autko, szklany dach i przyzwoicie pracujący układ kierowniczy.
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

17 Sty 2011, 22:02

Córa zakochała sie w "Ignacu" nie było wyjscia musielismy kupić, choc na placu stał jeszcze Focus w nieco korzystniejszej cenie
lucky_luu
Nowicjusz

17 Sty 2011, 22:26

Jak ma być oryginalne to wg. mnie tylko to:

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Chrysler PT Cruiser :cool:
Heh, sam się kiedyś nad takim zastanawiałem :mrgreen:
666
Nowicjusz

Miejscowość: Świętokrzyskie

17 Sty 2011, 22:39

noooo jest niepowtarzalny! aaale wiesz jak wypada w rankingach awaryjnosci?niestety zajmuje ostatnie miejsca...
lucky_luu
Nowicjusz

17 Sty 2011, 22:57

wiem, chociaż ja i tak nie wierze tym wszystkim rankingom.
to i tak wszystko zależy jak ktoś użytkuje auto.

Ale no mniejsza z tym, jeżeli o mnie chodzi to bym kupił coś takiego :grin: hehe
ale że nie o mnie temat jest to nie będe dyskutował :mrgreen:
666
Nowicjusz

Miejscowość: Świętokrzyskie