IG1 Super Magg - na co zmienić?

07 Sty 2021, 10:51

Witam, mam problem z reduktorem IG1 Super Magg, nie ma niestety możliwości kupienia takiego reduktora, nie wiem czy zestaw naprawczy pomoże, ani gdzie go kupić (na razie dostępny jest na żądanie z Włoch za ok 300 zł), więc myślę nad zmianą reduktora na model LI10 TURBO OVERSIZER. Problem jest taki, że mój samochód ma silnik V6 o mocy 236 KM (jest to Jaguar X-Type), reduktor IG1 SM był do mocy 250 KM, a LI10 TO do 215 KM (czyli ciut za mało). Co z tym zrobić? Czy może reduktor jakiejś innej firmy? Jeżeli tak to jaki do instalacji Landi Renzo? Potrzebuję wersję z wbudowanym elektrozaworem.
tomekszy
Obserwowany

07 Sty 2021, 17:15

Poszukaj reduktor innej firmy, z elektrozaworem o mocy do 250, bo taki musisz mieć
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Grillowanie, wyjazdy czy wesela - wczorajszy kierowca
    Letnie grillowanie, wyjazdy czy wesela często łączą się ze spożywaniem alkoholu. Wiele osób nie zdaje sobie sprawy, że w takiej sytuacji często nie są zdolne do prowadzenia samochodu nie tylko tego samego wieczoru, ...