Ile kosztuje Was samochod ?

24 Maj 2015, 19:43

Podajcie +/- koszty podzielone na 3 czesci:
a) paliwo
b) naprawy, utrzymanie samochodu
c) amortyzacja samochodu

Ciekawi mnie czy 1000zl wystarczy mi na utrzymanie samochodziku ford cougar.
ludzik
Nowicjusz

Auto: Nie mam

25 Maj 2015, 10:26

Pytanie nieadekwatne do rzeczywistości. Każdy ma samochód, z innym silnikiem ( pojemność, moc ), każdy ma inny styl jazdy, każdy jeździ innymi trasami itd itd.
Jak chcesz obliczyć ile będzie cię kosztował samochód w ciagu np. roku, to tego nie zrobisz. Możesz tylko policzyć, ile napewno będzie cię kosztował. A ceny, które możesz poznać na już, to ubezpieczenie i przegląd techniczny. Do tego dochodzi cena wymiany oleju w silniku, filtrów i ropzrządu ( to jak kupujesz ten samochód od kogoś i nie wiesz kiedy były te rzeczy robione ) + po sprawdzeniu stanu technicznego na SKP ewentualne koszta napraw.. No i paliwo - ceny benzyny są różne na różnych stacjach. No i musisz wiedzieć ile silnik spala benzyny ( konkretnie twój silnik, a nie od kogoś innego ) i ile w ciagu miesiąca będziesz jeździł. No i do tego dochodzą nieprzewidziane awarie elementów normalnie zużywających się i innych.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

25 Maj 2015, 17:56

Nosz, ale robisz problemy, o to chodzi, zeby poznac przedzial cenowy. Ile moze byc 500-1000?
1000-20000 ?

nie mam pojecia.
ludzik
Nowicjusz

26 Maj 2015, 11:08

ile wydasz tyle przyjmie :mrgreen:
wydasz 200 nie pojeździsz wydasz 5000 też możesz nie pojeździć :mrgreen:
zależy od konkretnego auta i właściciela.... w sumie przedewszystkim właściciela :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

26 Maj 2015, 17:22

nie filozofuj tylko napisz ile wydajesz.
ludzik
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Transport ładunków sypkich
    Do przewozu sypkich i suchych produktów luzem niezbędny jest odpowiedni sprzęt oraz wykwalifikowana kadra. Ważne jest także wieloletnie doświadczenie pozwalające odpowiednio transport przygotować oraz przewidzieć prawdopodobne ...