Ile kosztuje zainstalowanie klimatyzacji??

02 Sie 2008, 09:56

Ile kosztuje zainstalowanie klimatyzacji??
grzegs1
Nowicjusz

02 Sie 2008, 10:22

Sam montaż klimy bez części kosztuje około 1500 zł.A cena części jest zależna od rodzaju klimatyzacji.Może kosztować nawet około 10 tyś zł.
Z całą pewnością nie opłaca się jej montować dodatkowo.Bardziej opłaca się kupić samochód nowy bądz używany już z klimą.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

02 Sie 2008, 14:44

a mozesz cos wiecej o montazuklimy i czesci - czy mozna kupic jakies uniwersalne ??

konkretnie chodzi mi o uno ... wiem ze byly wersje z klimatyzacja ale chodzi mi o to czy tylko caly uklad musze miec z takiej wersji do montazu czy kazdy uklad specjalisci moga zaadaptowac ??
Manfred
Aktywny

02 Sie 2008, 18:50

JAk pojedziesz na warsztat montować klimę,to fachowcy będą wiedzieli jaką założyć.Najprawdopodobniej założą taką,jaka była montowana w tym samochodzie fabrycznie,ale mogą też założyć inną.Wszystko zalezy od miejsca w samochodzie(musi być dodatkowa chłodnica,wentylator,sprężarka itd.). Części raczej nie kupuj sam - na warsztacie,który zajmuje się montażem klimy,mają wszystko co jest potrzebne.Jedynie co,to możesz pojeździć i popytać o ceny,bo są różne.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

02 Sie 2008, 22:38

pewnie tak by bylo z punto ale z uno watpie :wink: bo nowych czesci do klimy sie nie zdobedzie raczej ... jakby sie dalo to by popularniejsza przerobka to byla ... znam troche osob co jezdza tym modelem i jak narazie to tylko allegrowe kolekcja ktos ogarnial ... tzn to kupi to za pol roku az pozbiera komplet :roll: i dla tego pytam czy da sie klime skladaka zrobic i co wazne ... w uno z tego co sie moge domyslac duza rzezba ze sterowaniem bo mogla byc - np wszystkie kratki - nawiewy podaja tylko zimne powietrze a w wersjach z klima i zimne i cieple - w zwyklych tylko na szybe i nogi jest cieple co jak dla mnie ma wielki sens ale sa tecy co tego nie kumaja i mowia ze przejechali zima tyle km a dalej zimno w aucie :lol: :lol: :lol:

tak czy inaczej dzieki za info
jak bys mogl cos jeszcze powiedziec w tej kwestii to bede wdzieczny
Manfred
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi powraca do Big Game
    Audi kontynuuje swą kilkunastoletnią obecność na najważniejszej nocy w rozgrywkach futbolu amerykańskiego, czyli na Big Game. Przedstawi podczas niej 60-sekundową reklamę pt. „Let It Go” z udziałem aktorki Maisie ...