Mam E-klasę 290TD automat kombi...małe spalanie, duże auto, twarde zawieszenie, wygodne, komfortowe i bezpieczny samochód, warty swojej ceny...awaryjność? Czasem elektronika lubi o sobie dać znać, tzn. pokaże Ci błąd poduszki powietrznej, bądź będzie pokazywał, że nie masz płynu do spryskiwaczy, chociaż on jest:) Jeździłem Audi A6 1,9 TDi i 2,5TDi-auto bardzo przyjemne, twarde...dobre wrażenia z jazdy, BMW miałem też okazje się przejechać, ale jak dla mnie...wybrałbym jednak samochód z gwiazdą na masce, ale tylko z silnikiem 2900cm3, nie 3000cm3-to musisz brać pod uwagę przy zakupie samochodu, bo ten silnik 2,9TD 130KM jest zdecydowanie oszczędniejszy i mniej awaryjny. Ja bym wybrał Mercedesa, ew. Audi, chociaż do BMW 5 też mam jak najbardziej szacunek
![Smile :)]()
Co do Mercedesa...przyjemność jest w samochodzie z automatyczną skrzynią biegów, jestem zwolennikiem manualnych skrzyń biegów, jednak do tego auta...auta o takich rozmiarach...wygodniej podróżuje się z automatyczną skrzynią-zdecydowanie. Pozdrawiam
Requiem for a Dream.