Ile powinno trwać sprawdzanie podzespołów silnika

19 Paź 2020, 09:38

Witam,

W związku z problemami ze swoim silnikiem zdecydowałem się na jego wyjęcie i uszczelnienie wszystkiego co możliwe.
Było to ryzyko pt, może się okazać, że wewnątrz to ruina i nieopłaca się robić.
Na szczęście stan wewnętrzny jest bardzo dobry, więc wystarczy porobić jakieś drobne rzeczy.
Wał korbowy poszedł do firmy na sprawdzenie, czy jest na nim bicie, czy wymaga szlifu itp.
Mijają już prawie 3 tygodnie i jeszcze tego nie sprawdzili, gdzie tam mowa o robieniu czegoś.
No i pytanie ile to może jeszcze trwać ?
MAcie doświadczenie z takimi firmami ile czasu średnio zajmuje sprawdzenie danego komponentu i ew zrobienie ?
Kordyt
Początkujący

Zdjęcia: 12
Auto: Brak

19 Paź 2020, 10:59

Kordyt napisał(a):Wał korbowy poszedł do firmy na sprawdzenie, czy jest na nim bicie, czy wymaga szlifu itp.
Mijają już prawie 3 tygodnie i jeszcze tego nie sprawdzili, gdzie tam mowa o robieniu czegoś.
No i pytanie ile to może jeszcze trwać ?
Sprawdzenie powinni zrobić w ciągu jednego dnia. Co do ewentualnej naprawy to zależy od tego co tam trzeba by było robić. jednak widać, że firma którą wybrałeś nie dba o klienta lub ma tyle roboty że nie dają rady tego ogarnąć.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

19 Paź 2020, 11:18

Rokiko napisał(a):Sprawdzenie powinni zrobić w ciągu jednego dnia.
oczywiście że tak ale leży w kolejce, Ci co robią silniki mają mocno napięty grafik i zawsze opóźnienia. Zawsze tyle się czeka, ja też teraz zawiozłem głowice do m3, mówił że zrobi w tydzień, mija już trzeci i nawet z regału nie ruszone.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

19 Paź 2020, 12:15

Aha...
No to trochę lipa.
No ale cóż, byleby było dobrze zrobione.
Jak silnik już będzie poskładany dam znać czy problem wycieków się ostatecznie skończył.
Kordyt
Początkujący

Zdjęcia: 12
Auto: Brak

19 Paź 2020, 18:26

Wydaje mi się, że te 3 tygodnie to norma. Wszędzie tak jest.
malmon3
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne