Ile robisz rocznie tys km?

iel robisz rocznie tys km?

do 5tys
0
Brak głosów
6-9tys
3
9%
10-14tys
5
15%
15-19tys
8
24%
20-29tys
8
24%
30-39tys
1
3%
40-49tys
4
12%
od 50tys
4
12%
Razem głosów : 33

25 Lut 2009, 23:13

Piotrauto zadajesz bezsensowne pytania. Na przyszłość pomyśl trzy razy jak coś napiszesz.
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków

25 Lut 2009, 23:33

A wolałbyś przydzwonić w szybe lub kierownice czy miekka poduszke?!

Chyba nigdy nie doswiadczyłes poduszki na buzi.

4 Dni temu skasowałem na torze w kielcach swoje Clio Sport i dostałem poduszką na buzie. Rozwalony nochal i cała buzia boli mnie do dzisiaj, nie wspominając o tym, że krew lała mi się z nosa i dziąseł... Oczywiscie, że lepsze to niz twarda kierownica ale poduszka ma taką siłe, że nie można o niej mówic, że jest miękka bo w momencie uderzenia masz wrażenie jak by Ci przywalił Tyson 2 proste...
MajkPZM
Zaawansowany

25 Lut 2009, 23:46

Nie zdarzyło mi się bliżej zapoznać z poduszką powietrzną, ale nie powinna ona tak mocno walić po ryju.
Skoro byłeś na torze to zapewne pozycja za kierownicą była prawidłowa, pasy zapięte. W tym Clio masz wszystko seryjne - fotel, pasy, czy jakieś przeróbki?
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

26 Lut 2009, 00:01

Dishman napisał(a):Nie zdarzyło mi się bliżej zapoznać z poduszką powietrzną, ale nie powinna ona tak mocno walić po ryju.
Skoro byłeś na torze to zapewne pozycja za kierownicą była prawidłowa, pasy zapięte. W tym Clio masz wszystko seryjne - fotel, pasy, czy jakieś przeróbki?

Niestety taki urok poduszek. Poduszka musi mocno przywalic jesli ma się otworzyć szybciej niż ciało wytraci całą siłe bo wtedy jest już po sprawie.
Gadałem z kilkoma osobami na ten temat i to norma z poduszkami.

W Clio było wszystko seryjne ale fotele naprawde miały bardzo dobre trzymanie.

Szkoda mi tego autka bo najprawdopodobniej idzie do kasacji, oczywiscie ubezpieczalnia wypłaci odszkodowanie bo miałem dodatkowe ubezpieczenia ale i tak mi go szkoda.
Auto było naprawde bardzo fajne i dawało sporo frajdy. Autko było z 2006 roku i przy tak małej masie 200koni potrafiło sporo narobic. Ale są też plusy tego wszystkiego - szukam STI/EVO ale o tym napisałem w dziale "Jakie auto kupic"?
MajkPZM
Zaawansowany

26 Lut 2009, 08:12

nie szkoda ci kasy jak to auto rowzwaliłeś?
piotrauto
Stały forumowicz

26 Lut 2009, 09:20

nie szkoda ci kasy jak to auto rowzwaliłeś?

I znów zadajesz głupie pytanie. Zapytaj się sam siebie czy żałowałbyś jakbyś roztłukł swojego Passka ?

Nie zdarzyło mi się bliżej zapoznać z poduszką powietrzną, ale nie powinna ona tak mocno walić po ryju.

Mi również się nie zdarzyło. Miałem dwie stłuczki w swoim życiu ale prędkość była za mała żeby poduszki wystrzeliły. No ale słyszałem, że te poduszki wcale nie są takie miękkie. Ale lepsze to niż przywalić głową w kierownice albo w szybę(w przypadku nie zapiętych pasów).
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...

26 Lut 2009, 11:41

piotrauto napisał(a):nie szkoda ci kasy jak to auto rowzwaliłeś?

Nie przesadzajmy. Dlaczego miałoby mi byc szkoda kasy skoro ubezpieczalnia mi zwróci tyle kasy ile auto obecnie jest warte na rynku?

Szkoda mi troche auta bo potrafiło dac sporo zabawy i radości z jazdy a takiego samego już nie kupie bo chce coś większego, STI/EVO.
MajkPZM
Zaawansowany

26 Lut 2009, 14:34

MajkPZM miałeś zapiete pasy?? :wink:
Jeśli tu siedzisz to chyba była mała prędkość samochodu :lol: zdązyłeś wytrącić prędkość dopóki walnąłeś w przeszkodę :lol:
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Augustów

26 Lut 2009, 17:05

Oczywiscie, że pasy miałem zapięte. Prawie nic mi się nie stało. Profilaktycznie mnie wzieli na pogotowe ale wyszedłem po 2 godzinach a teraz nosze kołnierz usztywniający, i mam problemy z poruszaniem się, więc raczej siedze w domu do konca tygodnia:).

Przeszkodą z którą się spotkałem był Peugeot 206RS, który wpadł w poślizg i jechał bokiem. Uderzyłem w niego przy prędkosci około 70km/h przy czym on już stał w miejscu czyli siła była dość duża.
MajkPZM
Zaawansowany

26 Lut 2009, 19:38

ubezpieczalnia ci zwróci kase za to ze sam rozbiłes swój samochód?
piotrauto
Stały forumowicz

26 Lut 2009, 20:22

A wiesz co to jest autocasco + pakiet?
MajkPZM
Zaawansowany

26 Lut 2009, 21:29

piotrauto czasami wydaje mi się, że masz 13 lat :? ale to może tylko moje przypuszczenia :?
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

28 Lut 2009, 11:16

MajkPZM napisał(a):

A wiesz co to jest autocasco + pakiet?

ubezpieczenie od kradzieży albo jak bys mial wypadek, ale jak sie rozwali auto ze swojej winy to tez zwrócą?
piotrauto
Stały forumowicz

28 Lut 2009, 12:17

Zrozum, że jest takie coś jak OC, jak i takie coś jak AC..
eaxene
Aktywny

Miejscowość: Toruń