Stary opel kadett

18 Lut 2009, 13:39

Piszę bo mam problem. Dostałam od wujka samochód, Opla Kadetta, starego jak świat ale na chodzie... Umowa kupna-sprzedaży, auto jest już przerejestrowane na mnie. 5 dni temu skończyło mi się OC, przeoczyłam to i teraz na szybkości chciałam wykupić nowe. Okazało się że jest to koszt minimum 1600zł, więc chyba podziękuję. Wczoraj się dowiedziałam że mam nieważne OC i jak zobaczyłam jakie kary mi grożą to z nerwów nie mogłam zasnąć. Chyba jednak pozbędę się tego samochodu, pytanie tylko w jaki sposób? Oddać na złom? jak załatwić to formalnie... nie chcę robić nic w szemrany sposób, chcę wszystko legalnie załatwić bo nie potrzebuję problemów, wystarczy mi już jeden, w postaci kadetta. dzięki z góry za odpowiedź!
paulaa71
Nowicjusz

18 Lut 2009, 14:38

O tym,jak pozbyć się starego samochodu,żeby nie płacić za niego OC,jest napisane w dziale o przepisach.Masz tylko dwa wyjścia - albo sprzedać albo zezłomować.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

28 Lut 2009, 15:38

nie opłaca sie. sprzedać lub zezłomować.
ich habe keine ahnung.
Saab 900i.
kpmtcs
Nowicjusz

28 Lut 2009, 15:58

jesli piszesz ze stary jak swiat ale na chodzie to ja bym go sprzedal na czesci bo na zlomie dostaniesz marne grosze ktore starcza ci tylko na zakup malucha a takto to bys moze dostala jakies calkiem fajne CC czy Favoritke :)
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Citigo - samochód do miasta
    Do miejskiego malucha z Czech należy około 17 proc. rynku. Od stycznia do kwietnia 2019 zarejestrowano 961 egzemplarzy. To najmniejszy samochód czeskiej marki, produkowany od 2011 roku w Bratysławie, razem z VW up! ...
    Nowy Nissan LEAF - Czy wiesz, że...
    1. Korzystając z wyjątkowej aplikacji CARWINGS , kierowca może "zadzwonić" do swojego samochodu, aby sprawdzić stan naładowania akumulatora lub wyszukać w pobliżu stację ładowania, skorzystać z usługi Google Send-To-Car, ...