Ile robisz rocznie tys km?

iel robisz rocznie tys km?

do 5tys
0
Brak głosów
6-9tys
3
9%
10-14tys
5
15%
15-19tys
8
24%
20-29tys
8
24%
30-39tys
1
3%
40-49tys
4
12%
od 50tys
4
12%
Razem głosów : 33

18 Lut 2009, 18:35

ja robię rocznie ok 40-50tys
Autka to zależy co akurat posiadam : :D
Firma Mar-car zajmujemy się handlem samochodami używanymi . Wiecej info priv lub gg
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

18 Lut 2009, 19:45

a co są tiry z prysznicem?
piotrauto
Stały forumowicz

18 Lut 2009, 20:51

140 tys. rocznie bo w ciągu dnia przejeżdżam ok 500 km
Jest ryzyko, jest zabawa...
Smakoszek
Aktywny

Miejscowość: WPN

18 Lut 2009, 22:22

Gratuluje panowie zarobków, bo o ile ja się orientowałem to w firmie transportowej kierowcy zarabiali 4-5 tys. zł. Maniacy, może trochę więcej, ale to już frachty na Moskwę były.
Wypłaty macie z frachtu, czy z kilometra?

Praca z jednej strony przyjemna, z drugiej męcząca. Latem jest klima, ale podczas postoju już gorzej, a place dla TIRów mają to do siebie, że cienia nie ma :)
Zimą znowu zimno, ogrzewanie postojowe, ale takie to życie na walizkach. Podjeżdżanie w nocy w kolejce do granicy, sranie w lesie, obsikiwanie koła.
Jeszcze jak wozy sprawne i nowe to luzik, ale jak zaczynają siadać, to robi się nieciekawie jak się jest 1000 km od bazy. Zresztą i nowe auta szlag trafia od tej ruskiej taniej ropy.

Także, faktycznie, pieniążki są konkretne, ale coś za coś.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

19 Lut 2009, 08:15

sami je naprawiacie?
piotrauto
Stały forumowicz

19 Lut 2009, 09:57

ja mam kat A B C D E+C E+D troszkę tego jest jeżdżę scania z 2007 autko jeszcze na gwarancji wszystko jest zarazie ok serwisowane jest w autoryzowanym salonie
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pasy Smart Kid Belt
    Szukam informacji na temat pasów smart kid belt, co o nich sądzicie? Czy w przypadku starszaków mogą się sprawdzić. Czy te pasy chronią przed nurkowaniem dziecka podczas wypadku?
    Toyota Yaris GRMN - sportowy wydech
    Obecność miejskiego hatchbacka wśród supersamochodów nie jest przypadkowa. Toyota Yaris GRMN nie jest zwykłym autem do jazdy między pracą, centrum handlowym, a osiedlem. Chyba, że po drodze przejeżdżamy przez ...

19 Lut 2009, 14:28

jakby nie patrzec to 10tys zł jeżdząc tirem za granicą to niewiele, jesli tyle samo zarabiają sprzątaczki, opiekunki dla dzieci w niemczech i innych krajach
piotrauto
Stały forumowicz

19 Lut 2009, 18:02

Czy ja wiem. W Niemczech zarobki są owszem duże. Mój taki no daleki kuzyn pracuje w biurze w firmie remontowo-budowlanej i zarabia 2 tys. Euro w przeliczeniu z obecnym kursem jest to ok. 8500 tys. zł. miesięcznie. Nie złe kokosy jak na taką pracę. Ale ja zarabiam ok. 2500-3000 Euro co w przeliczeniu daje jeszcze większe pieniądze. Słyszałem że kurs Euro ma podskoczyć w górę nawet do 5 zł :) już dwie wypłaty trzymam na koncie :)

Praca na TIR-ach owszem ciężka ale kasa też nie zła w dodatku jeździsz tylko cztery dni w tygodniu i to jeszcze ze zmiennikiem. Jak jeździmy z naczepą to kasa o 30-40% większa :) Ogrzewanie postojowe (Webasto) daje radę w zimowe mrozy i w letnie upały :)
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków

19 Lut 2009, 19:42

Ja tam jeżdżę sobie po Polsce, dostawczym nowym Fiatem Ducato i nic nie naprawiam, nic nie dokładam, samochód serwisowany, naprawa w serwisie Fiata. Muszę dbać tylko o to, żeby nie pojechać w trasę z wykończonymi klockami hamulcowymi, żeby mieć gaśnicę ważną, trójkąt i takie tam podstawowe rzeczy. A zarabia sie w granicach 3-4 tys miesięcznie, zależy kiedy, jak dla kawalera to nie ma co narzekać.
Smakoszek
Aktywny

19 Lut 2009, 20:50

No jasne :)
Jak na kawalera to już zarobki nie złe. Od czasu do czasu jakaś imprezka :)
Praca za kierowcę, spedytora jest ciężka ale koksy nie złe się na tym zarabia:)
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

19 Lut 2009, 21:03

Dodam jeszcze, że wszystkie mandaty i punkty karne przyjmuje sie na siebie, pracodawca za nie nie płaci, ale na szczęście wymyślono coś tak pożytecznego jak Radio CB. Jeśli chcę wcześniej skończyć pracę to jade szybko, gorzej jest w zimę.
Smakoszek
Aktywny

20 Lut 2009, 19:21

A kto tutaj mówi że pracodawca ma płacić mandaty za pracowników. Jakby wszyscy pracodawcy tak robili to każdy by śmigał samochodami. Jeśli limit punktów karnych na to pozwala. Dla polaków bardziej ważniejsze są te punkty karne niż kasa. I dla mnie też :) bo wolałbym np. zapłacić większą sumę a mieć mniej punktów karnych na koncie. I nic nie robi na mnie wrażenia jak te punkty. Z kasą to jeszcze każdy się obejdzie no ale z punktami to już nie bardzo.

Oczywiście RADIO CB przydaje się jak nic. Tzn. na TIR-ach to tylko w mieście czy bo takich bocznych drogach gdzie miśki mogą stać z radarem. Ale na autostradzie to tylko tak dla rozrywki raczej :) bo prędkości TIR-em na autostradzie nie przekroczymy bo nie ma co nawet przekraczać :) 90km/h masz jechać i tyle jedziesz :) więcej TIR-y nie ślizgają :) NIESTETY.
Słyszałem na Radyjku jak złapali jakiegoś tirowca jak sunął 120km/h jakąś Scanią i dostał dosyć spory mandat :) ale mnie też coś ciągnie żeby tą blokadę jednak ominąć. Jak dostaniemy nowego TIR-a to się pomyśli nad wywaleniem tego świństwa :) Jak myślicie poradzę z taką blokadą ?
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

21 Lut 2009, 09:45

Myślę że poradzisz sobie z taką blokadą, no chyba że w nowym TIRze będzie sporo elektroniki a p[ewnie tak będzie, to już będzie troche trudniej
Smakoszek
Aktywny

21 Lut 2009, 12:11

a poco macie tą blokade?
to ile wkońcu zarabia kierowca tira jezdzący po europie a ile taki co jezdzi po polsce, a w nocy śpi w swoim łóżku :D
piotrauto
Stały forumowicz

21 Lut 2009, 12:25

Brian Ty się nie chwal ile zarabiasz no bo wiesz prezydent kraju i premier mogą rzucić swoja robotą i zacząć robić prawko na tiry ! :lol:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)