Ile robisz rocznie tys km?

iel robisz rocznie tys km?

do 5tys
0
Brak głosów
6-9tys
3
9%
10-14tys
5
15%
15-19tys
8
24%
20-29tys
8
24%
30-39tys
1
3%
40-49tys
4
12%
od 50tys
4
12%
Razem głosów : 33

21 Lut 2009, 15:15

Ale wiesz, prezydent, premier i inni oszuści to siedzą na ciepłych stołkach, niczego więcej im nie trzeba, a jak jeździsz TIR-em to sam musisz sobie gotować, spać w kabinie, pilnować towaru, który przewozisz, sikać pod drzewkiem i szereg innych rzeczy. . Nie jest tak łatwo jak myślisz, prawda kierowcy TIR-ów?
Jest ryzyko, jest zabawa...
Smakoszek
Aktywny

Miejscowość: WPN

21 Lut 2009, 17:44

mi to by pasowała praca za tirowca ale w dzień np od 8-20h a spanie w łóżku w moim domu
piotrauto
Stały forumowicz

21 Lut 2009, 18:01

chyba właśnie w nocy najlepiej jest robic trasy gdy ruch jest mniejszy.
BMW- Biała Może Więcej
zbychu57
Aktywny

Miejscowość: Białystok

21 Lut 2009, 21:34

co do blokady sa rozne sposoby jej oszukania ale to jest inny temat - ja jezdze tylko w nocy mniejszy roch mozna wiecej wykrecic kilometrow
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

21 Lut 2009, 21:43

a poco macie tą blokade?

Blokada na prędkość. Nie pojedziesz więcej niz 90km/h z taką blokadą.
to ile wkońcu zarabia kierowca tira jezdzący po europie a ile taki co jezdzi po polsce, a w nocy śpi w swoim łóżku

Ale kolego masz wymagania. Z takimi wymaganiami to po Europie nie ma szans żebyś jeździł :)
mi to by pasowała praca za tirowca

Każdemu by pasowała bo zarobki są nie małe ale trzeba być do tego urodzonym. A nie taki co pracował przy komputerze i na TIR-a chce iść. Taki długo nie wytrzyma. Musisz jechać te 8 godzin i nie ma ulgi, niestety. Postój możesz sobie wcześniej zrobić ale towar musi być na ustaloną godzinę.
le w dzień np od 8-20h a spanie w łóżku w moim domu

No to tylko jazda po polsce. Jak chcesz jechać za granicę to noc musisz spędzić w TIR-że i tylko z ogrzewaniem postojowym :) chyba że palisz autko a za ON płacisz wtedy z własnej kieszeni. Ale w takie mrozy trudno wytrzymać z webasto. Ciepły koc i webasto - to musi wystarczyć :)

Nie jest tak łatwo jak myślisz, prawda kierowcy TIR-ów?

Oj nie jest łatwo nie jest. Każdy kierowca zawodowy Ci to powie.

chyba właśnie w nocy najlepiej jest robic trasy gdy ruch jest mniejszy.

No dokładnie. My jedziemy o 8 rano. I to jest tak że jeden jedzie do granicy przeważnie czasami ponad 8 godzin a drugi już za granicę. W tym czasie ten pierwszy odsypia :). Ale w nocy trudniej się jedzie :? W dzień ruch nam nie przeszkadza. Tempomat na 90km/h i ciągle jedziesz jednym pasem. Coś się w TV oglądnie, radia posłucha, z kolegami na CB pogada, po internecie poszpera, ze zmiennikiem pogada:) tak że we dwóch się nie nudzi :)
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków

22 Lut 2009, 11:22

1.
Ale kolego masz wymagania. Z takimi wymaganiami to po Europie nie ma szans żebyś jeździł

pytam sie wyraźnie ile zarabia taki kierowca tira co jezdzi po polsce a taki co jezdzi po europie? bo wydaje mi sie ze 10tys dla takieco co jezdzi po europie to nie jest duzo

2.
No dokładnie. My jedziemy o 8 rano. I to jest tak że jeden jedzie do granicy przeważnie czasami ponad 8 godzin a drugi już za granicę. W tym czasie ten pierwszy odsypia Smile. Ale w nocy trudniej się jedzie Confused W dzień ruch nam nie przeszkadza. Tempomat na 90km/h i ciągle jedziesz jednym pasem. Coś się w TV oglądnie, radia posłucha, z kolegami na CB pogada, po internecie poszpera, ze zmiennikiem pogada:) tak że we dwóch się nie nudzi Smile

no to ładnie jezdzicie, tv oglądacie w czasie jazdy, a jak mozecie miec tam neta, i korzystacie z niego prowadząc tira?
piotrauto
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volvo wprowadza zmiany w modelach S80, V70 i XC70
    Nowe elementy karoserii i wnętrza, zmiany mechaniczne, redukcja zużycia paliwa to tylko niektóre ze zmian, jakie nastąpiły w modelach S80, V70 i XC70. Dodatkowo znajdzie się w nich system sterowania pojazdem Sensus ...
    Opony zimowe są zbyt miękkie na lato
    Jeśli serwis oponiarski doradził, żeby dojechać zimowe opony latem – bo i tak już się kończą – to zmień go na bardziej profesjonalny. Zmień też koniecznie opony – najpóźniej przed wyjazdem wakacyjnym. ...

22 Lut 2009, 12:01

Ja posiadam laptopa z bezprzewodowym netem.

No to jak masz długą prostą to co tutaj zrobić. Patrzeć się tylko przed siebie ?
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

22 Lut 2009, 19:56

a z ciekawostek, mozna wiedziec czy w tirze masz automat czy manualna? masz tam sprzęło i w jakim czasie sie rozpędzasz do tych 90km/h?
szybciej niz maluch?
piotrauto
Stały forumowicz

22 Lut 2009, 21:00

ja w swoim mam półautomat biegi mogę wrzucać nie wciskając sprzęgła tylko przycisk na lewarku a co do rozpędzania podejrzewam ze samym ciągnikiem bez naczepy to rozpędzę się szybciej
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

22 Lut 2009, 21:10

Jakiej mocy i pojemności masz silnik w swoim TIRze. No i pytanie poza tematem. Dlaczego TIRy nie mogą mieć silnikow benzynowych?
Smakoszek
Aktywny

22 Lut 2009, 21:25

ja mam w swoim silnik V8 480 km 13,8 ltr taka pojemność przy benzynie -palil by ze 100 litrów
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

22 Lut 2009, 21:42

No faktycznie taki silnik w benzynie, to pracodawca by zbankrutował przy pierwszym wyjeździe. A ile oleju mieści się w takim silniku?
Smakoszek
Aktywny

22 Lut 2009, 21:51

Ja mam V6 ale 500KM :)

I też mam półautomat :)
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

22 Lut 2009, 22:04

35 litrow oleju
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

23 Lut 2009, 08:55

Do mojej Magnumki to szczerze powiem, że nie wiem ile się mieści :)
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika