Zainteresowała mnie rozmowa z osobami które się chwalą jak małe mają zuzycie paliwa w danych autach.Mysle że oni bardziej te wozy pchają jak jeżdzą.Z praktyki mogę powiedzieć że moim najbardziej oszczędnym autem był rover 214si,średnia 6,5l benzyny i peugeot 205 diesel,5,5l.Na chwile obecną mam forda,platforma mondeo,silnik duratec v6/automat.W mieście 16l,trasa 11l/100km.Peugeot z silnikiem 24V6,3.0l zużywa w mieście 11,5l,trasa 10l.Muszę się przyznać że miałem okazje użytkowania skody roomster z silnikiem 3 cylindrowym,tzw wiertarką,zużycie paliwa minimum 12l/100km.W kazdym przypadku jest mowa o dynamicznej jezdzie.Ile wasze auta spalają?
Dzikie zwierzęta wiosną, a bezpieczeństwo na drogach Wiosną dzika przyroda budzi się do życia i zwierzęta stają się bardziej aktywne. Wiele gatunków ptaków wraca z cieplejszych rejonów świata i rozpoczyna okres godowy. Jaki to ma związek z bezpieczeństwem ...
Hyundai i30 nowej generacji w wersji 3-drzwiowej Hyundai zaprezentował pierwsze zdjęcia nowego modelu i30 w wersji 3-drzwiowej, którego oficjalna premiera będzie miała miejsce 27 września, podczas targów motoryzacyjnych w Paryżu. 3-drzwiowa wersja i30 jest ...
Przy oszczędnej jeździe potrafi zmieścić się w 9 litrach, ale podczas dynamicznej (nie mylić z szaloną) jazdy po mieście jest to już ponad 18 l / 100km. Ogólna średnia (miasto i trasa, czasem szybko a czasem oszczędniej) to jakieś 15 l. Jak na to co auto oferuje nie pali dużo.
to ja napisze o paru autach które juz przerobiłem w trasy nie jeżdze wiec spalanie w miescie
Bmw e39 523 lpg miasto zima do 22 l w lato 18 automat
touareg 3.2 15-18 litrów benzyny miasto
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.