Witam mam 19 lat i w tym roku kupiłem auto. (Opel astra 1.7 Disel 1999r.) Niedawno opłaciłem opłatę celną za sprowadzenie go z zagranicy (200zł)
Teraz przechodzę do mojego pytania: - ile będzie kosztowało mnie ubezpieczenie i rejestracja tego samochodu? Jak nie da się na to pytanie odpowiedzieć dokładnie, to ile może to mniej więcej mnie kosztować.
S3nsual napisał(a):ile będzie kosztowało mnie ubezpieczenie i rejestracja tego samochodu?
Składkę sobie możesz sam wyliczyć na dowolnej porównywarce (look w prawo na tej stronie) - nie mam pojęcia kim jesteś, ale niska nie będzie.. Koszt rejestracji masz tu.. http://moto.pl/Porady/1,115891,11517436 ... adnik.html
Jak powiedział silvo44 składkę wyliczyć możesz sobie sam korzystając z porównywarek, ale to jaka ona wyjdzie zależy od kilku rzeczy. Jak ja liczyłem sobie pierwszą składkę na pierwsze auto (z rodzicem jako współwłaścicielem pojazdu) to najniższą miałem ok. 400 zł, a najwyższą prawie 4 tys.
Wynajem długoterminowy vs. leasing – co się bardziej opłaca? Leasing czy wynajem długoterminowy? To pytanie zadaje sobie coraz więcej osób szukających wygodnego sposobu na korzystanie z auta bez konieczności jego zakupu. Sprawdź, które rozwiązanie będzie bardziej opłacalne ...
Kierowcy kontra dziurawe drogi Odwilż i wahania temperatur wyjątkowo sprzyjają powstawaniu ubytków w nawierzchni ulic. Uszkodzony asfalt, straszący głębszymi bądź płytszymi dziurami, to prawdziwe utrapienie kierowców o tej porze roku. Nieuważna ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.