Ile zajmuje trasa Wrocław - Kraków?

24 Wrz 2012, 18:40

Witam,
czy ktoś wie, z doświadczenia, ile zajmuje obecnie trasa Wrocław->Kraków? Chodzi mi o godziny poranne w dni robocze. Muszę być w Krakowie przed 9. o której najlepiej wyjechać?
I nie piszcie mi, że z radyjkiem w godzinę dojadę :) jestem raczej normalnym człowiekiem ;)

pozdrawiam
roverek
Nowicjusz

Miejscowość: Wro

25 Wrz 2012, 23:14

To może zapytam inaczej- Czy na autostradzie między Wrocławiem a Krakowem są obecnie jakieś utrudnienia (remonty itp.) i czy długo stoi się na bramkach?
roverek
Nowicjusz

Miejscowość: Wro

02 Paź 2012, 12:07

Dużo zależy od ruchu i "uprzejmości" kierowców ciężarówek. Ja na każdych bramkach (Wrocław, Gliwice, Katowice, Kraków) nie stałem w żadnych kolejkach, więc w sumie wiele czasu tam nie straciłem. Ciężko dokładnie powiedzieć, ale ok. 2,5h powinno wystarczyć przy normalnej jeździe. Jak będą fajne warunki to pewnie i do dwóch godzin można się zbliżyć.

Remontów jako takich, żeby trzeba było stać czy jechać kilka km z prędkością 50 km/h nie ma. Owszem są jakieś zwężenia, nie liczyłem dokładnie ile, ale nie jest to nic poważnego, co znacząco wpływałoby na czas przejazdu.

Skoro więc piszesz, że musisz być w Krk przed 9 to wyjedź sobie "na spokojnie" 5, chwilę po 5, bo w Krakowie możesz zawsze trochę stracić, poza tym nigdy nie wiesz co wydarzy się na trasie i lepiej mieć jakiś choćby mały zapas czasowy.
Los_Dawidos
Aktywny

Prawo jazdy: 05 08 2010
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Opel Astra
Paliwo: Diesel

24 Paź 2012, 19:30

No dokładnie,zależy od natężenia ruchy,czyli pora w jakiej jedziesz- noca przejazd jest bezproblemowy,natomiast podczas godzin szczytu miejscami możesz stać w korkach.
Dbajoauto
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2007
Auto: BMW M3

28 Lis 2012, 15:26

Ciężko powiedzieć,tak jak pisali Przedmówcy: kilka czynników ma na to wpływ,czyli np prędkość,ruch raz pogoda.
WiecejOpon
Początkujący

Auto: Seat Leon I

28 Lis 2012, 15:57

Z Wrocławia do Krakowa masz niecałe 300 km. Tak więc licz ze 4 godziny jazdy. Jak wyjedziesz między 5 a 6 rano, to na 9 spokojnie zajedziesz. Musisz wziąć pod uwagę, że będziesz 4 razy zatrzymywał się na bramkach, a tam kolejka nie ma reguły - jak jest to jest, jak nie ma to nie ma.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochody dostawcze Forda: przegląd nowych modeli
    Samochody dostawcze to nieodłączny towarzysz biznesu – do przewozu towarów, małych i większych ładunków czy transportu pracowników nadają się doskonale. Przedsiębiorcy szukają dostawczych pojazdów, ...
    Jak ustawić prawidłowo lusterka w samochodzie?
    Prawidłowe ustawienie lusterek ma istotny wpływ na bezpieczeństwo – od tego zależy, czy kierowca będzie mógł dokładnie obserwować sytuację na drodze. Ważne, aby w ustawieniu lusterek wykazywać się starannością ...

25 Sty 2013, 15:19

Właśnie,jeszcze postój na bramkach po drodze,ale w godzinach porannych,powiedzmy 6-7 nie ma jeszcze tak dużych kolejek samochodów,wiec powinno szybko pójść.
WiecejOpon
Początkujący

Auto: Seat Leon I

25 Sty 2013, 21:00

Jak ja jezdze to trasa Krakow Wroclaw pominno sie obskoczyc w max 3.5h

Wszysto zalezy jak na bramkach bedzie.
Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze juz tez musze.
RNI
Aktywny

Zdjęcia: 3
Miejscowość: RNI

20 Lut 2013, 17:00

to zależy od warunków, które dzisiaj są wiesz jakie..
czarny666
Nowicjusz

Miejscowość: Gdańska
Prawo jazdy: 10 11 2000
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: VW

22 Lut 2013, 10:44

musisz liczyć tak od 2,5 do 4 nawet pięciu.. przede wszystkim warunki.
krowa098
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 01 02 2007
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna

25 Mar 2013, 15:11

Mnie ok 3 godz to tak średnio jak sa dobre warunki
yaross
Nowicjusz

Auto: chevrolet orlando

05 Maj 2013, 00:00

Zależy jak szybko jedziesz :)
sterngre
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 04 1997
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW
Silnik: 2000
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

22 Maj 2013, 10:05

3 godzinki autostradą i lekko powinieneś zdążyć jeśli o 6 wyjedziesz, autostradą prosta droga, ale płatna niestety, 70 zł trzeba było wyłożyć za ten odcinek, ale póki co droga rewelka :D
motomoto
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Auto: PASSAT B5, 1,9, 101KM

13 Cze 2013, 09:00

wszystko zależy też z jakigo punktu we wrocławiu się startuje i do jakiego punktu w krakowie się dociera :) Bo jeśli na drugi koniec krakowa to w godzinach porannego szczytu sam przejazd przez miasto zajmie 1-1,5 godziny ...
alfarthur
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Prawo jazdy: 06 05 2009
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: golf II
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1985

05 Wrz 2013, 13:33

zależy jak szybko jedziesz :) Ja myślę, że rano to w 3h powinieneś się zmieścić. Aczkolwiek ja zawsze lubię mieć zapas czasu na wszelki wypadek, więc wyjedź sobie wcześniej :) Weź też pod uwagę fakt, iż w Krakowie w godzinach 8-9 jest masakra jeśli chodzi o korki :)
madzia6
Nowicjusz

Auto: Mazda 6