Immobilizer Dog-Block K4UNmc

25 Mar 2013, 16:43

Witam serdecznie,

mam pewien problem z immobilizerem.

Zazwyczaj jest tak, że jak wchodzę do auta i przekręcam kluczyk to od razu wprowadzam kod i pojawia się zielona lampka immobilizera na tablicy. Nie ukrywam, że immo jest cholernie upierdliwym urządzeniem. Jak wyjeżdżam z garażu i muszę zamknąć bramę to muszę otworzyć drzwi od samochodu by wyjść. Jeżeli nie zamknę bramy w 30 sekund to samochód gaśnie. Zarzucam kodzik i jadę. No i pojawił się problem. Dziś parkuję przed bramą i spotkałem teścia, to przy włączonym samochodzie otworzyłem drzwi i pogadałem minutkę. Oczywiście samochód zgasł. Ale jak zamknąłem drzwi to klawiatura na które wbijam kod, nie reagowała. Dopiero jak otworzyłem drzwi i oszukałem auto wciskając czuję odpowiedzialną za informowanie o nie domkniętych drzwiach immo po wprowadzeniu kodu zadziałał. Potem zaparkowałem i wypróbowałem znów. I podobnie, dałem samochodowi się wyłączyć. I ponowna próba wbicia kodu się nie powiodła...

Zazwyczaj jak gasł to wsiadałem i wbijałem kod i wszystko grało i buczało.

Może spotkaliście się z takim czymś??

Biorąc pod uwagę że ten immo jest cholernie upierdliwy myślę nad wprowadzeniem go w stan serwisowy by mnie nie męczył, albo po prostu go ,,wytnę" i zainstaluję zwykły autoalarm z syreną.

Co o tym sądzicie? Jakieś sugestie?
Jesiotr
Nowicjusz

Auto: Nie Mam
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

25 Mar 2013, 17:46

Jesiotr napisał(a):Biorąc pod uwagę że ten immo jest cholernie upierdliwy myślę nad wprowadzeniem go w stan serwisowy by mnie nie męczył, albo po prostu go ,,wytnę" i zainstaluję zwykły autoalarm z syreną.

Jedź do serwisu - najpewniejsza sprawa lub do konkretnego elektryka który zajmuje się alarmami, żeby odłączyli ci immo.
Sam go nie wytniesz bo już nie odpalisz - musi to zrobić fachowiec bo przeważnie wymaga to interwencji w komp silnika.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2002

25 Mar 2013, 18:22

Tak też zrobię, ale zastanawiam się nad tym czy jest sens, usuwać immo i pakować kasę w autoalarm z syreną.
Jesiotr
Nowicjusz

Auto: Nie Mam
Typ: Hatchback

25 Mar 2013, 19:42

Jesiotr napisał(a):ale zastanawiam się nad tym czy jest sens, usuwać immo i pakować kasę w autoalarm z syreną.

Powiem ci tak - ja tego nie mam i nie narzekam - a alarm z syreną kosztuje około 150zł - za centralkę do audi płaciłem 70zł więc droższe nie będzie zależy jaki chcesz alarm - a zawsze możesz zamontować tzw magiczny włącznik odcinający np. pompę paliwa.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2002