Immobilizer sprawia problemy - dyskoteka w kontrolkach

20 Lis 2018, 11:09

pozdrawiam serdecznie od jakiegos czasu mam problem z imobilajzer mazda 5 roczki2010 bylo wszytko ok w czasie jazdy przy hamowaniu albo ruszaniu zaczyna sie dyskoteka swieca wszytkie kontroli predkosciomierz nie dziala czujnik temperatury gasnie . mam wrazenie jakby gdzies kostka nie laczyla. i po pewnym czasie wszytko ok.zaczelo sie okolo tydzien temu jak byly ulewy myslalem ze gdzies woda zalala :( :no: .
juz cieszylem sie ze wszystko ok .ale po 3 dniach wrocilo ponownie dyskoteka kontrolki szaleja co jakis czas w czasie jazdy .a dzis juz calkiem nie moglem odpalic auta i ciagle miga kontrolka imobilajzera :( odlaczylem akumulator i podlaczylem i nadal nie moge odpalic mazdy do pracy juz 4 raz z kolej nie pojechalem . a gdy cudem odpalilem w zeszlym tygodniu pojechalem do mechanika i na szczescie tylko jak podjechalem do niego dyskoteka sie wlaczyla sie cieszylem :) ze akurat u niego i co sie okazalo ze nawet nie moze podlaczyc kompa swojego do sprawdzenia bo niema pradu w tyczce :(. i tak auto stalo i stalo i cudem po 3h odpalilem :) i tak pozostalo raz jest raz niema pradu :( .prosze o pomoc
christof38
Obserwowany

04 Gru 2018, 11:08

Twój opis sytuacji która występuje w twoim samochodzie wskazuje prawdopodobnie na jakieś problemy z masą. Musisz posprawdzać wszystkie punkty masowe w samochodzie i je przeczyścić.

Myślę że to może być główny problem twoich problemów.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!