REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
A to nie chodzi o zaciągnięcie ręcznego z którym są problemy?Kao napisał(a):od czasu do czasu piszczy komunikat UNIERUCHOM SAMOCHÓD
Tragedia, ciekawe bo w sumie przy braku wilgoci nie powinny takie rzeczy pojawiać się. Chyba że wcześniej było wilgotne tego już się nie dowiesz ale nawet jak by tak było to styki nie powinny tak korodować/utleniać się. Wydaje mi się że to jakość użytych materiałów plus brak zabezpieczenia.Kao napisał(a):bardzo dużo styków w kostkach było zaśniedziałe, nie znam przyczyny auto suche nie ma wilgoci
no moze ale nie wiem czy doczytałeś, ten komunikat sie wyświetla i piszczy jak auto NIE jest odpalone, nawet karty nie ma w pobliżu. Zawsze tak jest jak drzwi sa otwarteCichy77 napisał(a):A to nie chodzi o zaciągnięcie ręcznego z którym są problemy?
Cichy77 napisał(a):Tragedia, ciekawe bo w sumie przy braku wilgoci nie powinny takie rzeczy pojawiać się. Chyba że wcześniej było wilgotne tego już się nie dowiesz ale nawet jak by tak było to styki nie powinny tak korodować/utleniać się. Wydaje mi się że to jakość użytych materiałów plus brak zabezpieczenia.
Używałem go i fajnie działa to trzeba przyznać. @Raziel11 napiszesz jeszcze jaką wazelinę techniczną masz na myśli do zabezpieczania tych styków? Taka jak do klem akumulatora bezkwasowa?Raziel11 napisał(a):czyszczenia styków kup sobie Valvoline Clean Tronic
Cichy77 napisał(a):Używałem go i fajnie działa to trzeba przyznać. @Raziel11 napiszesz jeszcze jaką wazelinę techniczną masz na myśli do zabezpieczania tych styków? Taka jak do klem akumulatora bezkwasowa?