Import auto z hiszpanii

24 Sie 2014, 17:47

pozwoliłem sobie wykorzystać załączony link i zapytałem p. Martinez co słychać z moją suzuki , bo strasznie ucichła jak jej napisałem że polska policja chce kupić to suzuki , ćwiczę następnego klienta podszywa się pod kogoś o nazwisku : Ulrich Scholz , nawet przysłał mi skan niemieckiego dowodu tego obywatela ( na pewno kradziony) ,twierdzi że jest policjantem i w Polsce prowadził szkolenie polskiej policji z zakresu przestępczości internetowej , nawet dał skan legitymacji policyjnej , ładnie zrobiona , też ze zdjęciem , tylko że to legitymacja emeryta policji , a gostek ma 34 lata.Kupuję od niego suzuki grand vitara 2009r. , nówka , za jedyne 17000pln. Nowy chwyt : chce mi ją sprzedać poprzez Allegro , jakim cudem jeszcze nie wiem , bo go trochę ćwiczę. Uwaga : zwróćcie uwagę , że jak się tylko odezwiecie mailem to ogłoszenie od razu znika ! Dam znać co ustaliłem. Fajnie , że udało sie kogoś ostrzec.
hunting1
Nowicjusz

Auto: suzuki

24 Sie 2014, 18:47

witaj zbieramy na kolesia dowody a im wiecej tym lepiej.cos tylko wiecie piscie.pozdro
kriskamel
Nowicjusz

Auto: niemam

24 Sie 2014, 19:03

a propo jak ktos ma namiary na ich konto bankowe(wiadomo ze kazda transakcja bedzie miala inne dane)ale mozliwe ze pewne rzeczy beda sie powtarzac....
kriskamel
Nowicjusz

24 Sie 2014, 19:39

od tej Martinez do Angli
IBAN : GB1 7 LOYD 7791 4017 3140 60
account name : POSTAL SERVICE POINT
account number :173140060
sort code : 77-91-40
swift/bic :LOYDGB21J21
bank name : TSB PLC
hunting1
Nowicjusz

25 Sie 2014, 11:25

no i co , potrzebne dalsze dane tych lewych kont , bo ćwiczę tego mojego ULRICH SCHOLTZ , ten niby policjant z Niemiec , napisałem maila do tej policji w niemczech jak na tej legitymacji , co mi ją przysłał , o dziwo , natychmiast odpowiedzieli , że to przekręt. Więc sobie spokojnie tym razem , ja z nim pogrywam. Tech chwyt na sprzedaż poprzez Allegro jest chyba nowy , więc troszkę go pociągnę. Te numery kont coś dają ? , bo jak tak to mogę udać naiwnego i dać mu jakieś fikcyjne moje dane , a on da ten numer konta i wtedy go " wyrównam " do poziomu gruntu.
hunting1
Nowicjusz

25 Sie 2014, 12:44

Posyłajcie konkretne linki stron aut do kupienia które wydaja się wam podejrzane. Na razie nie wiem czy to coś da i te numery kont ale próbujemy... Nie warto odpuszczac bo będa cały czas naciągac ludzi.
kriskamel
Nowicjusz

25 Sie 2014, 13:09

no tak , ale jak już wcześniej pisałem , ogłoszenie znika od razu jak się odezwę , więc trochę trudno tak od razu dać link , bo jak " dobra" cena to nie od razu musi być przekręt , ja próbowałem tego " niemca" zachęcić by przywrócił to ogłoszenie , bo koledze chcę pokazać to mi przysłał całe dane tego auta razem z VIN , i co z tego jak na otomoto , niektórzy podają też i vin , więc vin i opis ( w tym kolor ) zgadza się z tą ogólnie dostępną informacją w bezpłatnej bazie vin , a za szczegóły to trzeba zapłacić. Tak , że ludziska VIN to też za mało , trzeba auto dotknąć !
a co do linków : wbijcie sobie na ogłoszeniach np. autko od 2008r, nie uszkodzone , zarejestrowane w Polsce , i cena do 20 000. wyskoczy sporo ofert , nie idzie tego objąć , audice i mercedesy też są "za bezcen". Trzeba by jakąś "spółdzielnie " zawiązać , podzielić sobie te oferty i trzepać tych obywateli. No doprowadzę tego SCHOLTZa do podania konta i prześlę dane.
hunting1
Nowicjusz

26 Sie 2014, 12:23

Witam Panowie. Już prawie uwierzyłem Pani Marii Martinez. Jednak znalazłem w porę tą stronę. Co dziwne chciała wysłać samochód bez żadnej wpłaty z góry. Chciała tylko skan mojego dowodu osobistego (na szczęście nie wysłałem jeszcze). Jak daleko udało wam się zajść? Mój mail to [email widoczny po zalogowaniu] . Myślicie że będą coś kombinować (podszywać się) znając moje imie i nazwisko?

Pozdrawiam Grieves
Grieves
Nowicjusz

Auto: VW Golf

26 Sie 2014, 19:21

Napiszcie jakie macie numery przesyłek w Postal Service Poincie.
Grieves
Nowicjusz

26 Sie 2014, 21:02

no , niestety , te złodzieje też chyba czytają te stronkę , bo mój "niemiec" zapadł się pod ziemię , udawałem nakręconego , ale nawet się nie odezwał, pewno szuka inną ofiarę. fajnie , że następna osoba , znalazła tę stronkę i wyhamowała.
mój numer w PSP to :shipment ID ES8452N1563458PL
hunting1
Nowicjusz

26 Sie 2014, 22:03

Wpisując ten numer na stronkę w zakładce Tracking wyskakują chyba Pana dane osobowe. Wysyłał Pan jej kopię dowodu osobistego?
Grieves
Nowicjusz

27 Sie 2014, 08:33

no niestety byłem taki głupi
hunting1
Nowicjusz

27 Sie 2014, 08:58

Co ciekawe dzisiaj rano już nie było tego - okazało się że ktoś wykasował całe shipping order z bazy. A ciekawe jakby tam zrobić sql injection i wyselektować z bazy wszystkie rekordy to ciekawe ile samochodów posiada Pani Maria Martinez...
Grieves
Nowicjusz

27 Sie 2014, 09:09

A co oni chcą dalej jak już się im wyśle kopię dowodu osobistego? Bo ode mnie teoretycznie nie chciała żadnej wpłaty tylko mówiła żeby wysłać kopię dowodu a samochód pojawi się u mnie za trzy dni i potem koszta przesyłki zapłacę razem z ceną samochodu już widząc go i decydując się na niego. Jak było u was?
Grieves
Nowicjusz

28 Sie 2014, 09:19

ano , odzywa się ten PSP i przesyła fakturę na 30% wartości auta do zapłacenia, tym warunkują rozpoczęcie dostawy.mam skan takiej faktury , też druk formalny , pieczątka , no i dane konta do przelewu. Oni chyba czytają tę stronkę , bo wybrałem sobie dwie takie podejrzane transakcje na ottomoto , odezwałem się , a tu żadnej odpowiedzi , a ogłoszenia tradycyjnie zniknęły , chyba , że wybrali sobie inne osoby i teraz próbują je naciągnąć.
hunting1
Nowicjusz