Import auto z hiszpanii

15 Paź 2014, 20:16

Dobre pytanie co dalej....tez bym to chciała wiedzieć,ja byłam na policji patrzyli na mnie jak na kosmitkę :angry: nigdy wczesniej o takim czyms nie slyszeli,padaka, cciumroki jedne, tez mialam wszystko podrukowane pokazałam im to i nie wiedzieli coz tym zrobić... kazali napisac prośbe o zwrot pieniedzy jesli tego nie zrobią to mam isc i oni dopiero przyjmą zgłoszenie :? ,powiedzieli ze oddadza to do prokuratury a ona wystapi do NBP o ustalenie danych z konta ale i tak wiem ze to nic nieda :-( kasy i tak juz nie odzyskam....nie moge w to uwieżyć ze by łam taka głupia i nawina :evil: 1900euro poszło się paść na zieloną łąkę ,kupiłam sobie za to zdjęcie auta z otomoto. A ty jakie masz plany? co bedziesz z tym robić?
naiwnamagda
Nowicjusz

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: peugeot 306
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

16 Paź 2014, 19:16

naiwnamagda napisał(a):nie moge w to uwieżyć ze by łam taka głupia i nawina
Na pocieszenie pozostanie Ci to ze nie będziesz ostatnią.Badz pewna ze kolejka naiwnych nie zniknie a wręcz moze się jeszcze wydłuzyc.No cóz:powiedzenia sa mądrością Polaków/nie tylko/... :wink:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2014

21 Paź 2014, 12:13

KOCHANI MOI .... :yes: :yes: :yes:
Dziękujemy Wam Wszystkim za wpisy w internecie,
właśnie w tej chwili koresponduję meilowo z panem
.....Dr Duschl Alois Franz..... :evil:
znależliśmy ładniutkiego opelka corse,
wydało mi się dziwne ponieważ na OLX auto było w łodzi, a na otomoto w szczecinie
ale w ogłoszeniu upatrzonego autka brakowało nam nr. telefonu więć napisałam zapytanie do w/w pana oraz chciałam dowiedzieć się czegoś więcej na jego i tu OGROMNY UKŁON W WASZĄ STRONĘ.

tylko co dalej z nim robić ?????
My Bardzo dziękujemy za wpisy i szukamy innego auta.
al76
Obserwowany

Prawo jazdy: 0- 0-1994
Auto: Ford
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna

21 Paź 2014, 12:31

Warto w swoich postach używać danych którymi posługują się oszuści. Niestety jak szukałem danych Maria Martinez ten wątek się nie ukazał.
A więc:
Maria Martinez fałszywa właścicielka auta dodge ram 1500.
Postal service point fałszywa firma transportowa
Madelena Gonzalez i Danielle Charron fałszywe pracownice Postal point service.
Antonina Vargas kolejna fałszywa właścicielka tego samego dodga rama 1500.
kocioł
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 08 2000
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: audi a6 c6
Silnik: 3.0 tdi

21 Paź 2014, 13:24

super ze tu trafiliście ,przynamniej nie popłyniecie :-) a oni nie zarąbią oszuści.cały czas wystawiaja auta vw,audi, o rózne inne.gratuluje ze pierwszo poszukaliście jakiego forum zanim wpłaciliście pieniądze.
naiwnamagda
Nowicjusz

22 Paź 2014, 15:54

naiwnamagda napisał(a):powiedzieli ze oddadza to do prokuratury a ona wystapi do NBP o ustalenie danych z konta ale i tak wiem ze to nic nieda :-( kasy i tak juz nie odzyskam....nie moge w to uwieżyć ze by łam taka głupia i nawina :evil: 1900euro poszło się paść na zieloną łąkę ,

1900 euro to wcale niemała kwota, a z tego co widać tylko po kilku wpisach oskubali sporo ludzi....może poszukać podobnie oskubanych i zadziałać wspólnie ?
Przy grubszym oszustwie prokuratura nie może być obojętna.!!!!!!!!!!!!!! CHYBA :angry:
al76
Obserwowany

Prawo jazdy: 0- 0-1994
Auto: Ford
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

ŠKODA Š978 (Typ 978), 1956 rok
    Decyzją Ministerstwa Przemysłu Czechosłowacji z roku 1955 czechosłowaccy konstruktorzy otrzymali zadanie stworzenia całkowicie nowego samochodu dla "szerokich mas pracujących". W tym czasie wdrażano produkcję modelu 440 (Spartak), ...
    Skoda Superb w wersji kombi
    Pierwszy egzemplarz nowej ŠKODY Superb w wersji kombi dla Klienta z Czech, został już wyprodukowany. Zbudowany w fabryce w Kvasinach samochód posiada silnik 2.0 TDI i biały lakier nadwozia. ŠKODA Superb ...

07 Lis 2014, 10:22

UWAGA na DRA Gabriela Garcia!!!
Nie ma nowego wpisu od dawna- znów działają!!!

Chcieli mi wcisnąć Passata- ogłoszenie na OLX!!!!

Poniżej dane oszustów i treść maila

the Volkswagen is available for sale, in great condition, no collisions or scratches, original paint and real mileage of 64000 KM (from 2008 to 2010 the car was displayed in a German showroom. The first owner bought the car from Germany, and registered the car in Poland from 2010 until few months ago, when i bought it, and brought it to Spain, but due to a change of plans, new job, i have not registered the car. If you plan to continue using the car in Poland, then you will not encounter importing costs.
If you would like to establish a meeting, either in Spain or in Poland, do let me know as soon as possible.
Kind regards

Dra. Gabriela Garcia
[email widoczny po zalogowaniu]
www.gabrielagarcia.hol.es
Hospital 9 de Octubre
TLF 961130936
pilne
Obserwowany

Auto: nie mam

07 Lis 2014, 10:32

Dostałam słowo w słowo tą samą odpowiedź tylko na temat Passata- teraz jest to Pani Gabriela Garcia
pilne
Obserwowany

09 Lis 2014, 21:01

Witam
sam też byłem niestety tak zainteresowany samochodem że dałem się nabrać proszę o jakiś kontakt jeśli jest to możliwe. Mam taką samą odpowiedź od policji na temat własnej głupoty i jeśli się znajdzie więcej takich naiwnych jak my to może prokuratura się za to weźmie
przemo1k
Obserwowany

Prawo jazdy: 12 09 2000
Auto: Mercedes
Paliwo: Benzyna

10 Lis 2014, 19:11

sporo jest ludzi oszukanych
szuszek83
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 09 2003
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: brak

12 Lis 2014, 18:58

hej.a ty na ile poplynołes i kiedy to bylo dawno? pozdrawiam :no:
naiwnamagda
Nowicjusz

12 Lis 2014, 21:53

rok temu, ponad 2000 euro, sprawa zgłoszona na policje, po paru miesiącach umorzona, pisma z prokuratury wysłane do policji angielskiej i duńskiej, zlewka z ich strony na maxa, byś musiał być w rodzinie kogoś ważnego w tym skurwiałym państwie żeby konkretnie się taką sprawą zajęli, zwykli ludzie nie mają szans żeby coś ruszyło
szuszek83
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 09 2003
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: brak

26 Lis 2014, 22:14

szkoda, że nie dotarłem do tego forum wcześniej, ja popłynąłem na prawie 4000euro, w identyczny sposób, a miał być jeep grand cheeroke... jeśli ktoś ma pomysł co z tym zrobić proszę o kontakt tel. 601147455 albo [email widoczny po zalogowaniu]
wojtekkowary
Obserwowany

Auto: scenic rx4

27 Lis 2014, 09:05

kurde to faktycznie ze nie znalazłes yego forum wczesniej,ja tez mialam takiego pecha. :angry: :evil: :x
naiwnamagda
Nowicjusz

26 Gru 2014, 05:13

Interesuje mnie ostatni wers : [email widoczny po zalogowaniu]

wlasnie dostalem zapytanie z tego maila dotyczy zakupu drogiego samochodu od mojej firmy
Mam wrazenie ze złodziejaszek chce u mnie wydac pieniądze które Wam ukradł.
ahouse
Obserwowany