Import auto z hiszpanii

15 Cze 2015, 21:06

Podbijam.

Co prawda nie hiszpania ale Anglia tym razem. Piękne Audi TT za 21 000 PLN na otomoto. Znowu łamana polszczyzna, pierwszy mail od tego pana jak na razie. Gość podaje się za Bryan Jones. Cytuje maila:

Witam,

nazywam sie Bryan Jones,

Dziekuje za zainteresowanie moim samochodem. Jestem Brytyjczykiem i z tego wzgledu mój polski nie jest dobry. Jesli mówia Panstwo po angielsku, prosze o odpowiedz w tym jezyku.

Zamieszkalem w Polsce w zwiazku z moja praca prawnika o specjalno
sci z prawa europejskiego, poczatkowo na okres 1 roku. Zakupilem samochód w France, zeby móc z niego tu korzystac.
Niedawno, po 4 miesiacach w Polsce, powiadomiono mnie, ze zostalem przeniesiony z powrotem do pracy w Wielkiej Brytanii, wiec nie potrzebuje juz tego samochodu poniewaz kierownica jest po lewej stronie. Jestem drugim wlascicielem samochodu. Samochód jest jeszcze na niemieckich numerach.

Oto zdjecia: http://www.use.com/Bz0ZR

Cena jest do negocjacji. Moge podac ci wiecej szczególów, które pozwola obliczyc podatek rejestracyjny na Panstwa nazwisko.
Jesli sa Panstwo zainteresowani, prosze o wiadomosc. Ze swej strony zrobie wszystko, aby ulatwic zawarcie tej transakcji. Jestem gotów wziac na siebie koszt dostawy do danej lokalizacji.

Pozdrawiam,

Bryan Jones

Pachnie przekrętem na kilometr. Ja mu odpisałem:

Hello,

it is nice to hear from you. My english is perfect so we should not have any communication problems. Tell me where is the car currently? Is it in Poland? How could it happen that you are British, car is bought in France and it is registered in Germany? That's kind of weird.

I can pay you full 21 000 PLN. I will not do any prepaid. I will not send you my ID. I can meet with you in Poland to buy a car. Any time any place but in Poland.

I will not go into deal with any shipping companies.

Regards,

Grievous49

No i zobaczymy co teraz odpisze.

Czy ktoś z Was zna tego Pana? ;)
Grieves
Nowicjusz

Auto: VW Golf

16 Cze 2015, 05:51

nie bądź kolejną ofiarą, nie bądź głupi! :twisted:
szuszek83
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 09 2003
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: brak

16 Cze 2015, 07:36

Witaj. to jest wałek na 100% ja sie dałam tak oszukac niestety nie badzi głupi nie daj sie wkrecic. Masz duzo szczescia ze poszukałes na necie i trafiłes na ten portal. Zobaczysz ze teraz albo nie otrzymasz odpowiedzi alebo odpowiedz bedzie wymijająca. Tak jak sam zauważyłes Anglik kupiła auto we francji na niemieckich blachach bardzo interesujace. Tylko wkurrrrrrr....ia mie to ze ciagle oszukuja tyle ludzi wyłudzaja pieniadze a nasza cudowna policja nic nie potrafi z tym zrobic to żenujące jest,tak super pokazuja w interwencji jak po IP dochodza do kogos a tu nie potrafia msakra . :evil: daj znac co ci odpisał a najlepiej niech ci wysle skan dowodu swojego bo wysylaja zeby wzbudzic zaufanie i zobaczymy za kogo tym razem sie podaja. A masz link na otto moto na to auto bo ten co wstawiles jest jakis dziwny.pozdrwaiam
naiwnamagda
Nowicjusz

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: peugeot 306
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

16 Cze 2015, 07:58

Proszę bardzo oto link::

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Na forum trafiłem już wcześniej jak szukałem bmw - natknąłem się na bmw z hiszpanii sprzedawaną przez p. Marię Martinez :D
Grieves
Nowicjusz

16 Cze 2015, 18:27

też o niej słyszałam. otrzymałes już wiadomosc zwrotna od niego?
naiwnamagda
Nowicjusz

16 Cze 2015, 19:34

Nie - brak wiadomości zwrotnej, nie wiem czy nie śledzi tej strony i czy nie pokapował się.
Grieves
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Land Cruiser 3.0 D-4D Powerboost
    Land Cruiser 3.0 D-4D Powerboost rozwija moc 225 KM (o 35 KM więcej niż w przypadku wersji seryjnej) oraz moment obrotowy 500 Nm (w zakresie 1700-2800 obr./min., o 80 Nm wiecej niż w przypadku wersji seryjnej). Charakterystykę ...

16 Cze 2015, 19:42

całkiem możliwe napewno wchodza na te strony bo chca wiedziec czy sa demaskowani :evil:
naiwnamagda
Nowicjusz

02 Lip 2015, 09:32

Grieves - to jest 100% oszust. Popatrz :
Witam,

nazywam sie Bryan Jones,

Dziekuje za zainteresowanie moim samochodem. Jestem Brytyjczykiem i z tego wzgledu mój polski nie jest dobry. Jesli mówia Panstwo po angielsku, prosze o odpowiedz w tym jezyku.

Zamieszkalem w Polsce w zwiazku z moja praca prawnika o specjalno
sci z prawa europejskiego, poczatkowo na okres 1 roku. Zakupilem samochód w Nimecy, zeby móc z niego tu korzystac.
Niedawno, po 4 miesiacach w Polsce, powiadomiono mnie, ze zostalem przeniesiony z powrotem do pracy w Wielkiej Brytanii, wiec nie potrzebuje juz tego samochodu poniewaz kierownica jest po lewej stronie. Jestem drugim wlascicielem samochodu. Samochód jest jeszcze na niemieckich numerach.

Oto zdjecia: http://www.use.com/CL8WN

Cena jest do negocjacji. Moge podac ci wiecej szczególów, które pozwola obliczyc podatek rejestracyjny na Panstwa nazwisko.
Jesli sa Panstwo zainteresowani, prosze o wiadomosc. Ze swej strony zrobie wszystko, aby ulatwic zawarcie tej transakcji. Jestem gotów wziac na siebie koszt dostawy do danej lokalizacji.

Pozdrawiam,

Ta sama historyjka tylko samochód inny , który w ciąż jest na aukcji w otomoto.
Uważajcie na VW golfa VI za 17.000 - Oszust pod imieniem Bryan Jones.! :yes:
qstosh10
Obserwowany

Auto: Ford Fiesta

02 Lip 2015, 09:43

klasyka!
Grieves
Nowicjusz

25 Paź 2015, 21:42

Cześć.
Ja znalazłem na olx ogłoszenie, napisałem emaila z chęcią spotkania i dostałem takie g...o...

Witaj,

Przede wszystkim, przepraszam za błędy gramatyczne, nie mówię po polsku, używam tłumacza. Jeśli to możliwe, proszę mi odpowiedzieć w języku angielskim lub hiszpanski.

Jak już zapewne zauważyliście pojazd ma niską cenę, to dlatego, że był finansowany przez naszą firmę Préstamos Urgentes (z Hiszpania), ale właściciel nie był w stanie płacić miesięczne płatności do naszej firmy, więc udaliśmy się z powrotem do posiadania pojazdu.

Teraz sprzedajemy go w cenie wymienionych, w celu odzyskania pozostałych opłat leasingowych i to jest ostateczna cena pojazdu i bez innych zobowiązań (długów) lub ukrytych podatków do naszej firmy.

Powinieneś wiedzieć, że pojazd ten został zarejestrowany w Polsce i posiada wszystkie dokumenty w języku polskim, dlatego sprzedajemy pojazd z powrotem w Polsce. Pojazd jest w doskonałym stanie, żadnych wad ukrytych, nie uczestniczące w wypadkach, dokładnie tak, jak widać to na załączonych zdjęciach.

Nasza firma zapewni Państwu wszystkie dokumenty wymagane do rejestracji i 6 miesięczną gwarancją (obowiązuje w każdym autoryzowanym serwisie z Polski)

Pojazd znajduje się w Hiszpania, ale możemy wysłać go do Ciebie za pomocą usług kurierskich w rozsądnych cenach.

Jeśli nadal jesteś zainteresowany, prosimy o przesłanie dokładnej lokalizacji (kod pocztowy, miasto, a nawet swoją ulicę, jeśli to możliwe), dzięki czemu możemy dowiedzieć się o kwotę, jaką musisz zapłacić za dostawy.

Dziękuję,
Bonita Núria

Préstamos Urgentes
Madrid,España
T/F: +34 911 883 758

Wałek jak wiele innych.............................................
Pozdrawiam, uważajcie.
konradc1
Nowicjusz

Auto: skoda octavia
Silnik: 2.0
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1999

26 Paź 2015, 07:59

Witaj. Poprosze o link na to auto które znalazłeś. czyli Ci przerzoni złodzieje nadal działaja i szulkaja naiwnych ,masakra poprostu.odpisales cos na tą ich odpwiedz? jesli mozesz poslij linkna to auto.
naiwnamagda
Nowicjusz

26 Paź 2015, 08:07

Ogłoszenie znikło w ten sam dzień co do nich napisałem, był to ford S-Max z Łańcuta za ok 17k co normalnie chodzi po 27k.
Odpisałem pytaniem gdzie i ile mam wpłacić?
Trochę się z gościem pobawię, jak dostanę jakieś konkrety to prześlę na policję...

Pozdro.
konradc1
Nowicjusz

26 Paź 2015, 11:45

wlansie oni tak robia jak ktos jest zainteresowany danym pojazdem to odrazu ściągaja ogłiszenie,napewno wyśla ci skan dowodu osobistego lub prawka zeby cie przekonac mnie oszukalai na 2 tys euro a duzo nie brakowałao poszło by 4 tys euro, pewnie pobaw sie ,tylkoe niewiem czy oni nie maja tu dostepu na takie portale.cdaj znac jak wysla ci dowód ciekawe za kogo sie teraz podaja. to caly czas dziala ta sama szajka . Brak mi słow na nich :x :evil: :twisted:
naiwnamagda
Nowicjusz

26 Paź 2015, 12:06

Twój polski jest poniżej krytyki wiec nie zdziwię się jeśli to będziesz właśnie ty.....
konradc1
Nowicjusz

26 Paź 2015, 15:03

słucham ? nie rozumie o co ci chodzi? a to niby dlaczego mój polski jest poniżej krytyki bo nie rozumiem ? myślalam że skupiamy się tu na innym problemie a nie na języku polskim?
naiwnamagda
Nowicjusz