Podbijam.
Co prawda nie hiszpania ale Anglia tym razem. Piękne Audi TT za 21 000 PLN na otomoto. Znowu łamana polszczyzna, pierwszy mail od tego pana jak na razie. Gość podaje się za Bryan Jones. Cytuje maila:
Witam,
nazywam sie Bryan Jones,
Dziekuje za zainteresowanie moim samochodem. Jestem Brytyjczykiem i z tego wzgledu mój polski nie jest dobry. Jesli mówia Panstwo po angielsku, prosze o odpowiedz w tym jezyku.
Zamieszkalem w Polsce w zwiazku z moja praca prawnika o specjalno
sci z prawa europejskiego, poczatkowo na okres 1 roku. Zakupilem samochód w France, zeby móc z niego tu korzystac.
Niedawno, po 4 miesiacach w Polsce, powiadomiono mnie, ze zostalem przeniesiony z powrotem do pracy w Wielkiej Brytanii, wiec nie potrzebuje juz tego samochodu poniewaz kierownica jest po lewej stronie. Jestem drugim wlascicielem samochodu. Samochód jest jeszcze na niemieckich numerach.
Oto zdjecia:
http://www.use.com/Bz0ZRCena jest do negocjacji. Moge podac ci wiecej szczególów, które pozwola obliczyc podatek rejestracyjny na Panstwa nazwisko.
Jesli sa Panstwo zainteresowani, prosze o wiadomosc. Ze swej strony zrobie wszystko, aby ulatwic zawarcie tej transakcji. Jestem gotów wziac na siebie koszt dostawy do danej lokalizacji.
Pozdrawiam,
Bryan Jones
Pachnie przekrętem na kilometr. Ja mu odpisałem:
Hello,
it is nice to hear from you. My english is perfect so we should not have any communication problems. Tell me where is the car currently? Is it in Poland? How could it happen that you are British, car is bought in France and it is registered in Germany? That's kind of weird.
I can pay you full 21 000 PLN. I will not do any prepaid. I will not send you my ID. I can meet with you in Poland to buy a car. Any time any place but in Poland.
I will not go into deal with any shipping companies.
Regards,
Grievous49
No i zobaczymy co teraz odpisze.
Czy ktoś z Was zna tego Pana?
![Wink ;)]()