Import auto z hiszpanii

16 Kwi 2012, 14:11

Witam
niemogłem nigdzie na google znalezc zadnego forum odnosnie sprowadzania samochodow wiec pisze tutaj ze wzgledu na to ze jest to forum samochodowe.
Znalazlem korzystna oferte auto za 17tys gdzie w polsce wartosc takiego wynosi 37tys. Cały problem w tym ze niechce pasc ofiara oszusta. Koles twierdzi ze stracil prace dlatego tak tanio chce go sprzedac
Mam nadzieje, ZE rozumie po angielsku, bo NIE Pisac Tyle Polska.
Kiedy mieszkal i pracowal przez Lata w Polsce DLA 2 Rok.
I drived samochód w Polska, a teraz jestem w Hiszpanii z praca i kosztowalo mnie zbyt Mush pieniedzy, aby zarejestrowac samochód jest Hiszpania.
Das samochód w bardzo dobrym stanie, zadnych problemów i wad., Polska Papiery, nigdy NIE Byl w wypadku, silnik pracuje, z obslugi i instrukcjach.
Cala PRACA, km Real, WSZYSTKIE INNE opcje.
Sprzedaje w Tej cenie bo musze pilnie pieniedzy bo stracilam prace IW Tym momenciezycie zart troche trudne DLA Mnie i Mojej rodziny.
Samochód jest w depozycie firmy przewozowej CASFOPER SERVICIOS w Hiszpania, Madryt i potrafia dostawa samochodu na adres domowy i place podatki wysylki.
Jezeli jestes zainteresowany, odpowiedz mi Tak, ZE moge dac ci wiecej INFORMACJA
Uzyjemy firme spedycyjna CASFOPER SERVICIOS Zeglugi miedzynarodowej.
takie cos mi napisal po paru mailach spytalem sie jak by wygladala transakcja
o to jego odpowiedz
All is included in the price.
I pay the shipping taxes and you pay only the car price.

Das jest w idealnym stanie i nie ma problemów.
Jest to samochód z polska Polska papieru i rejestracji.
Samochód jest w idealnym stanie i jest to bez samochodu palacza.
Samochód nigdy nie uczestniczyl w wypadku i caly czas i kip w garazu.
Samochód obecnie w Hiszpania, Madryt, w depozyt przedsiebiorstwo zeglugowe, a ze wzgledu na bezpieczenstwo swoje i moje bezpieczenstwo transakcji bedziemy musieli zrobic to z firmy spedycyjnej.
Towarzystwo zeglugowe jest duza i wazna firma z Europy i mam umowe z nimi, aby przesylki z samochodu.
Towarzystwo zeglugowe jest CASFOPER SERVICIOS

Aby transakcja w sposób bezpieczny dla pieniedzy i dla mojego samochodu to sa kroki do bezpieczny sposób zakonczyc umowe:
1) wyslac mi pelne informacje (nazwa, adres, miasto, województwo, kod pocztowy, data urodzenia, kraj, Kopia licencji kierowcy lub dowód osobist)
2) Po tym, i wyslac swoje dane firmie spedycyjnej i mozna rozpoczac transakcji.
3) Kiedy samochód bedzie na swoja nazwe na armatora statku gotowe do Twojej lokalizacji beda potwierdzenie i wyslac wszystkie dane i informacje na temat wysylki i platnosci.
4) Po otrzymasz potwierdzenie od firmy beda wszystkie dane i informacje bedziesz musial zdeponowac pieniadze do bezpiecznego ich konto bankowe,i wplacic od 30% do 60%, a reszta, gdy pojawi sie samochód na adres domowy.
5) Po mozna zdeponowac pieniadze do przedsiebiorstwa zeglugowego bezpieczne konto bankowe w 3-4 dni przyjda z samochodu w domu.
6) Po otrzymaniu samochodu firmy pozwoli Ci samochód na 48 godzin do testów i sprawdzic.
7) Jezeli pojazd jest w stanie idealnym, jak mówie, ze pieniadze automatycznie wysle ??mnie konto bankowe.
8) W przypadku jednak po przetestowaniu samochodu znajduja sie jakiekolwiek problemy lub usterki w samochodzie, mozesz zrezygnowac z transakcji iw tym momencie, w pelni pieniadze zostana automatycznie wyslane z powrotem do konta bankowego,a firma wysle ??samochód z powrotem na moje pieniadze wysylki.
Wszystko co musisz zaplacic tylko cene samochodu, poniewaz i placic podatki wysylki.
Jesli wszystko jest OK i jestes zainteresowany kupnem mojego samochodu odpowiedz mnie z Panstwa danymi i moge teraz uruchomic transakcji i po, ze przedsiebiorstwo zeglugowe skontaktuje sie z Panstwem i potwierdzic wszystkie i wyslac szczególy wysylki i platnosci.
Dziekuje i zycze milego dnia!

czyli ze niby koles chce pokryc wszystkie koszta samochodu i pieniazki place na konto firmy spedycyjnej. Jednakze jak napisalem o numer VIN lub czy mozna zobaczyc naprawde (podpuscilem go ze mam kogos w hiszpani) to koles stwierdzil ze nie poda takich danych bo wszystkie dokumenty sie znajduja w depozycie tej firmy i nie moga zostac otwarte. pozniej spytalem to jak mi udowodni ze samochod istnieje odparl zebym skontaktowal sie z ta firma i podal mi linka http://casfoper-servicios.co.cc/index.php?page=contact
jednakze nie moge nic znalezc w google na temat tej firmy. Co o tym myslicie?
axl
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

16 Kwi 2012, 14:31

Wszystko to grubymi nićmi szyte.... na zdrowy rozum jak stracił prace to powinien chcieć sprzedać jak najdrożej skoro auto bezwypadkowe itd Ja bym nie ryzykował na Twoim miejscu... może być zrobione na sztuke z czterech lub kradzione. Okazji niema, będziesz chciał odzyskać kase a tu chłop-widmo :D
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

16 Kwi 2012, 14:56

tak mi sie wydaje ze wzgledu na to ze probuje odnalezc ta firme i echo. wpisalem na google po adresie siedziby jaka jest na stronie i nic, po numerze faksu, telefonu, nazwie firmy i nic a jak wpisalem adres internetowy w google tej firmy nawet ich strony mi nie znalazlo co wydaje mi sie podejrzane. Pewnie koles na cwaniaka sam siedzi i odpisuje na maila ale bardzo pomyslowe ja bym na to nie wpadl zeby wpierwszym mailu juz wymienic nazwe tej firmy (zabezpieczyl sie) wiedzial pewnie ze w koncu spytam o tą firme i zeby nie bylo podejrzane przed moimi pytaniami o niej juz wspomnial. Zapewne duzo ludzi naciaga to zdobyl duze doswiadczenie
axl
Nowicjusz

16 Kwi 2012, 15:01

Uwaga oszust !!! do mnie ten gość napisał wczoraj.
Zainteresowany byłem audi a4 b8 wartość ok 80.000 a on za 20.000 wystawił myślałem że to leasing do przejęcia , napisał mi identyczne maile co do ciebie, pierwszy po angielsku następny łamanym polskim.Słaby cwaniak z niego myśli że ktoś łyknie tak wybujałą historie o biedaku co pół darmo samochód oddaje
mariusz001
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 02 2008
Auto: audi a6 c5 2,5TDi

16 Kwi 2012, 15:05

Gościu nazywa się HERTMUT KREMER ???
mariusz001
Nowicjusz

16 Kwi 2012, 15:06

tak xD i uwielbia audice sprzedawac :P mnie probuje na audi a3 naciagnac ;P
axl
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zasada pokonywania zakrętów
    Zasada pokonywania zakrętów mówi, że w zakręt można wjechać z każdą prędkością, ale nie z każdą wyjechać z niego bezpiecznie. Pokonywanie zakrętów stanowi wyzwanie dla początkujących, ale i doświadczonych ...

16 Kwi 2012, 15:09

zaraz do niego napisze ze slyszalem ze ma jeszcze audi a4 ;p i ze jak prawie identyczna cena to jestem zainteresowany a4 xD
axl
Nowicjusz

16 Kwi 2012, 15:12

Ale baran nawet imienia nie zmienił :D :lol:
mariusz001
Nowicjusz

16 Kwi 2012, 21:19

Panowie, a mi gość próbuje Nissana Qashqaia za 25 tys. z 2010r sprzedać.
Dostałem maile dokładnie o tej samej treści z adresu [email widoczny po zalogowaniu].

Trzeba uważać i może to gdzieś zgłosić, żeby ktoś się nie naciął, hmm?
ecipeci
Obserwowany

Prawo jazdy: 06 12 2002
Auto: Nissan Primera P12

21 Kwi 2012, 17:00

Oto kolejne jego oszustwo : [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Jego email : Hertmut Kremer [email widoczny po zalogowaniu] />
Kod: Zaznacz wszystko
[Aby wyświetlić zawartość tego pola musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

drugi email :
[Aby wyświetlić zawartość tego pola musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Wysłałem info :

i otrzymałem :
Onokio
Obserwowany

21 Kwi 2012, 20:54

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] znalazałem kolejne ogłoszenie tego gościa. Kia Sportage. To jak? Ktoś już policję naprowadził na tego oszusta?
Sprawdziłem w google adres tej firmy - oczywiście nie ma czegoś takiego pod tym adresem
piotrrz
Obserwowany

23 Kwi 2012, 10:44

nieźle wymyslone :!: :!: :!:
Ostatnio edytowany przez gr3gor, 23 Kwi 2012, 21:53, edytowano w sumie 1 raz
gr3gor
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 04 2005

23 Kwi 2012, 12:27

To są prawdziwe oszustwo z Polski
Ostatnio edytowany przez ArteK, 23 Kwi 2012, 21:45, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Wklejone skany dowodów osobistych i praw jazdy zostały usunięte ponieważ naruszały regulamin forum.
zimm1
Obserwowany

Prawo jazdy: 11 06 1988
Auto: Audi A4 B7, 1.9 TDI 131KM

23 Kwi 2012, 19:45

Pięknie panowie wszystkie oferty tego gościa zdjęte ciekawe czy się ktoś nim zajął.
mariusz001
Nowicjusz

16 Maj 2012, 21:59

Witam wszystkich !
Ten gościu chyba nie zakończył tej pomysłowej dzoiałalności. Teraz zamiast Hertmut Kremer jest Erika Gabler. Nie wysila się zbytnio :wink:
Oto historia mojej korespondencji, po angielsku, ale można wrzucić w google-tłumacz i wyjdą teksty jak w powyższych postach :D

I see that someone is hanging around here. Each car transport company accepting the deposit (to carry) issuing the document. In this document, essential information is the VIN number.
The Internet is a great strength. At this site are the opinions of your offers: import-auto-z-hiszpanii-vt54979.htm
This forum also will put my correspondence with you. As for the warnings and information.
Changing the names of the Hertmut Kremer -> Erika Gabler is not enough!
It is better to change the way tension!

"Erika Gabler" [email widoczny po zalogowaniu] pisze:
Yes the final price is 7200 euro and the payment will be made in euro
Yes the car is in Spain in the deposit of the shipping company.
Yes the company will offer you 100% security that car you will get.
Yes the car and all the papers are in the deposit of the shipping company ready to be send to a buyer and can't be open because have the minister of export signature ans stamp for export.
Yes you get the VAT invoice.
Yes the car i have bought it from Germany new.
The company office is in SPain an don't have an office in poland.
Yes send them an e-mail and contact them
Wait your answer!

I understand that the car is now in Spain and you can not watch it? Where physically is the car? Ms. confirmed by the final price of EUR 7.200/31.075 PLN? What is the currency of payment?
Price includes tax and shipping and handling? Delivery is to my place of residence? How can I guarantee that will be delivered just the car that is in the pictures with the ads [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ? Does the car is already in the shipping company and I can get confirmation from them that the car with the VIN number is with them?
Will I receive when buying a car a VAT invoice? Where (city, dealer, address) was a car purchased? If you purchased a car in Poland is a Polish warranty?
It is possible to send a copy (scan): proof of purchase of the car registration documents (of course, no personal data only with the vehicle identification number VIN?
Is it possible to contact us with International Shipping Casfoper in Polish?
I have so many questions because it is quite specific form of buying a car without his watch and a personal check, a bit of buying "a pig in a poke" ;)
Regards

Thank youf or your interested in my car.I will like to inform you first of all that the car is in perfect condition,without any problems or defects and never was involved in any accident.
The car have polish papers and polish registration.
I sell the car back to Poland because i have bought the car from Poland and i have use it in Spain but now i am forced by the minister of export to registred in Spain and cost me too much money and for this reason i sell the car back to Poland.
The price is the one listed on the web page and in the price is included the shipping taxes and the transfer of the papers on your name.
If you are still interested to buy the car we can make the transaction with a shipping company and they can offer us safty and security to your money and to my car.
The shipping company name is International Shipping Casfoper
This are the shipping company details in case you want to contact then and they will explain you more if you didn't understand:
Web pag: http://www.casfoper-servicios.co.cc/
e-mail: [email widoczny po zalogowaniu]

This are the exact steps of the transaction to understand better all:
1)You need to send me your full details:(Full name,Address,City,State,Zip Code,Country and a copy of your card id or driver license).
2)AFter you send me this details i start the transaction and the company contact and confirm you and send the transaction papers,the tracking number to check on ther web page and see the transaction online and their safe bank account.
3)After you get the confirmation from the shipping company you need to make a down payment(the down payment will tell you the company how much will be but normal will not me more then 50%).
4)After you make the down payment in 2-3 working days the shipping company come with the car at your home address and give you the car for 2 days with 500 limit of km to test it and inspect and if will be in order then you pay the rest money and the company will make the papers on your name and pay me.
But in case you will find any problems to the car you can cancel the transaction and the company will pay your donw payment back and send the car back to me on my shiping money.
I hope you have understnd all and if you are still interested to buy the car answer me back with your details and we can start the transaction

Hello! Please full description of the car, where he now is, where you can watch it and check, what will be the manner of sale, payment and collect the car? The car is in Poland and is registered here? As a final sales price and what are the additional costs (such as customs, transport, etc.)? Is it a car full documentation (book review service, reviews, spare keys)? Does the car is 100% accident-free? Will I receive when buying a car a VAT invoice?

Hallo! Bitte vollständige Beschreibung des Autos, wo er jetzt ist, wo Sie das Auto sehen können und überprüfen, was wird die Art und Weise der Veräußerung, Zahlung und sammeln Sie das Auto? Das Auto ist in Polen und wird hier registriert? Da eine endgültige Verkaufspreis und was sind die zusätzlichen Kosten (z. B. Zoll, Verkehr, etc.)? Ist eine vollständige Dokumentation des Autos (Servicebuch, Wartung, Ersatzschlüssel)? Hat das Auto ist 100% unfallfrei? Bekomme ich beim Autokauf ein Rechnung mit ausgewiesener Mehrwertsteuer?

Please answer in English or German / Bitte beantworten Sie in Englisch oder Deutsch
Regards/MfG/Pozdrawiam

Witam, Byc moze wiesz, Angielski, JAK NIE W jezyku English, MIMO ZE mieszkal i pracowal w Polsce przez 2 lata.
Uzylem samochód w Polsce, samochód w bardzo dobrym zart stanie, NIE historia wypadków Lub szkody, utrzymywane wylacznie w autoryzowanym ford uslugi, oryginalny lakier i prawdziwy przebieg.Samochód zostal w Niemczech i zostal zarejestrowany w Polsce do 3 miesiecy Temu.
JESTEM rodzaj zmuszony sprzedac samochód Teraz, JAK JESTEM przezywa trudny okres, z powodu pewnych zlych Inwestycji i wykonanych, lacznie z samochodem. Zrobilem ustalenia posiadania samochodu przyniósl do Hiszpanii i Madryt Ze wzgledu Ale Na zmiane planów, NIE moglem sobie pozwolic i Lby zarejestrowac samochód wag Hiszpanii i Madryt zostawilem samochód wag areszcie FIRMY transportujacej, A polscy eksporterzy plyty minal i JA NIE moze korzystac z. samochodu BEZ uzyskania nowych tymczasowe Lub czerstwy Tablice.
Wiec jesli Jestes zainteresowany kupic samochód mozemy zrobic z przedsiebiorstwa zeglugowego do naszego sejfu.
Towarzystwo zeglugowe jest Firma International Shipping Casfoper .
Strona internetowa: http://www.casfoper-servicios.co.cc/
E-mail: [email widoczny po zalogowaniu]
sk5556
Obserwowany

Prawo jazdy: 08 06 1988