Impulsator Honda Civic `92, gdzie się znajduje?

27 Mar 2012, 09:00

Witam, tak jak w temacie, nie działa prędkościomierz, szukam impulsatora lecz nie mam pojęcia gdzie go znaleźć. Proszę o wskazówki lub zdjęcie jeśli jest taka możliwość. Z góry dziękuję
dawidkali
Nowicjusz

Miejscowość: Stary Sącz

27 Mar 2012, 20:33

W skrzyni biegów, od góry, przy scianie grodziowej. Nie jestem pewien czy to nie linka czasem :?
robbydzia
Aktywny
Awatar użytkownika

Auto: citroen, chevrolet

27 Mar 2012, 20:37

Już znalazłem. I nie linka. Tylko wyczyściłem kostki, styki, zegary rozebrałem, spr wszystko, nadal nie działa.... Jutro wyciągnę go całego. Jakie jeszcze mogą być przyczyny niedziałania zegara od prędkości?
dawidkali
Nowicjusz

27 Mar 2012, 20:50

Jeśli masz silnik z wtryskiem, to przy usterce czujnika predkości powinna zapalic się kontrolka check.
robbydzia
Aktywny
Awatar użytkownika

27 Mar 2012, 21:08

Gaźnik. A na komputerze wyjdzie jeśli uszkodzony jest ślimak?
dawidkali
Nowicjusz

27 Mar 2012, 21:20

Jeśli to gażnik to nic nic wyjdzie, można dokonać pomiaru multimetrem. Jeśli by to było auto z wtryskiem to już wspomniałem.... :)
robbydzia
Aktywny
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

XV Moto-Piknik Olsztyn Dajtki 2009 / relacja
    9 sierpnia na lotnisku Dajtki w Olsztynie odbył się XV Moto-Piknik. Pomimo tego, że piknik trwał tylko jeden dzień, nie zabrakło na nim atrakcji. Oprócz największych imprez jak Eliminacje Mistrzostw Polski Car Audio ...

27 Mar 2012, 21:24

A multimetrem na jakiej zasadzie? Proszę o wskazówki.
dawidkali
Nowicjusz

29 Mar 2012, 16:04

Podobnie jak czujniki abs, omomierzem. Czyli podłączasz i jedziesz, jak wartości się zmieniają to jest o.k. Trzeba to zrobić metodą prób i błędów.
robbydzia
Aktywny
Awatar użytkownika