Inny silnik zamiast 1,8 benzyna

07 Lut 2010, 22:58

Czy nie spotkał się ktoś z informacjami jakie są szanse za zamianę silnika w LR free.. na jakiś bardziej żywotny niz 1,8 B...(eznadziejny)?
A może ktoś już w coś takiego się bawił.

każde info miło widziane. :!:
xemil
Nowicjusz

Miejscowość: busko

07 Lut 2010, 23:41

to moze inny z seryjnych silnikow? diesel?
Colicab
Nowicjusz

Miejscowość: spod auta

08 Lut 2010, 08:37

Bardziej zywotny ?? A co ci w tym silniczku nie pasuje ??
Jak jest w dobrym stanie i si eo niego dba to jezdzi calkiem ladnie.. a jak si enie dba.. no coz.. wtedy inny silnik tez nie pomoze...
a przelozyc benzyne na diesla - pomimo tego ze byly rowniez fabrycznie montowane, nie jest latwo...
Prorok78
Początkujący

Miejscowość: Wroclaw

08 Lut 2010, 10:00

Myślałem tu bardziej może o czymś 4x4 , i tak 2,0 , 2,5 co prawda benzyna ale boxer od subaru ??
Troszke kucyków tam jest i to chyba sprzet z napędem na 2 osie i pewnie te tzw reduktory tam są troszke lepsze??
Tylko nie wiem co i jak z masą pojazdu. Prosze tu po mnie nie jechać ja tylko pytam tak w sferze rozmyślań.
xemil
Nowicjusz

Miejscowość: busko

08 Lut 2010, 13:33

to kup od razu mocniejszą skrzynię i ze 2 IRD na wymianę bo te "parę kucyków" może Ci rozpieprzyć skrzynie i układ przeniesienia napędu. Myślisz że czemu tych samochodów się nie chipuje? Bo skrzynia i ird nie wytrzymają przeciążeń.
Legion1349
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice

08 Lut 2010, 15:20

taaaa a moze od razu zalozyc 4.2 td od patrola ???
Kolego silnik pojedzie a wyrwane mosty i ird zostana na drodze... nie kombinuj... niestety to autko jest delikatne i przeszczepow nie lubi...
Prorok78
Początkujący

Miejscowość: Wroclaw
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Światowa premiera Golfa GTI
    W halach targowych nad Jeziorem Genewskim Volkswagen prezentuje – obok Golfa GTD – także seryjną wersję nowego Golfa GTI. W nadwoziu na bazie Golfa VII można zauważyć liczne elementy stylistyczne typowe dla GTI, ...

14 Lut 2010, 01:32

Prorok78 napisał(a):taaaa a moze od razu zalozyc 4.2 td od patrola ???
Kolego silnik pojedzie a wyrwane mosty i ird zostana na drodze... nie kombinuj... niestety to autko jest delikatne i przeszczepow nie lubi...
1.8 tez go nie lubi
Colicab
Nowicjusz

Miejscowość: spod auta

23 Mar 2010, 21:23

ja słyszałem,że 1,9 tdi z golfa trójki pasuje całkiem nieźle
rzeźnik
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: z rzeźni

23 Mar 2010, 21:28

rzeźnik napisał(a):ja słyszałem,że 1,9 tdi z golfa trójki pasuje całkiem nieźle

kolega sprawdził , pasuje
tylko trzeba wyciąć kawałek ściany w kabinie
bo turbo się nie mieści
a potem już luzik
cycu12
Nowicjusz

Miejscowość: grujec

23 Mar 2010, 21:30

no ciąć nie trzeba.podobno nagrzewasz palnikiem i można ją uformować.tak mówi mój mechanik a on się zna
rzeźnik
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: z rzeźni

25 Mar 2010, 08:31

Przerabia samochód aby udoskonalić fabrykę i nim jeździć a wyjdzie tyle co democar :mrgreen:
Przemas74
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin