Insignia 2.0T LPG i skrzynia

23 Kwi 2024, 08:20

Cześć, rozmyślam nad zakupem nowego auta, w moje oczy rzucają się Insignia A 2.0 220km, wiem że to silnik na bezpośrednim wtrysku, orientuję się jakie są +/- koszta takiej instalacji na dzień dzisiejszy? Ma ktoś może takie auto i może coś o nim powiedzieć?
Pytanie nr2, Skrzynia automat 6 biegów, jakie ma obroty przy 100 i 140km/h? Czy auto jest dobrze wyciszone?
SzybkiBilly
Nowicjusz

23 Kwi 2024, 08:26

SzybkiBilly napisał(a):wiem że to silnik na bezpośrednim wtrysku, orientuję się jakie są +/- koszta takiej instalacji na dzień dzisiejszy?
Z tego co się orientuję to musisz liczyć się z kosztami na dzień dobry około 6 tys zł. Tu warto pamiętać że oszczędzanie zaczyna się po założonej instalacji a nie warto oszczędzać na kosztach jej instalacji :!:

SzybkiBilly napisał(a):Pytanie nr2, Skrzynia automat 6 biegów, jakie ma obroty przy 100 i 140km/h? Czy auto jest dobrze wyciszone?
Co do wyciszenia to jest nieźle. W przypadku obrotów chyba kupując taki egzemplarz z jednym z mocniejszych silników nie ma co patrzeć na obroty i spalanie tym bardziej że szykujesz się pod LPG :wink:
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

23 Kwi 2024, 08:45

Na instalacji nie chce oszczędzać dlatego moje pytanie jakie to koszta żeby się przygotować finansowo :)
Jeżeli chodzi o obroty, pytanie stąd że aktualnie jeżdżę Astra h 1.6 115km i powyżej 100km jest zwyczajnie głośno, krótka skrzynia 5b robi swoje :( słabe wyciszenie i duże obroty, na drogi szybkiego ruchu się absolutnie to auto nie nadaje.
SzybkiBilly
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SEAT - prezentacja nowego logo marki
    SEAT zaprezentował światu nowe logo. Metamorfoza swoją kulminację miała na Salonie Samochodowym w Paryżu i prezentuje nową tożsamość oraz projekt marki. Łączy premierę nowego logo ze światowym debiutem nowego Leona. Model ...