Insignia vs Mondeo Mk4

20 Maj 2021, 18:38

Ktoś może posiada informacje które mnie nurtują?
Mam dylemat pomiędzy zakupem:
Mondeo IV Kombi 2.2 200KM Automat
Insignia 2.0 BiTurbo 2.0 195 Automat

Z tego co wiem Forda 2.2 i automat posiada dobre opinie, z Insignii wiem tyle że na dzień dobry czeka mnie wymiana uszczelki smoka oleju, bo to typowa jej bolączką.

Co nie zrujnuje mojego portfela prędzej?
Walczę jeszcze nad Super w podobnej konfig.
Z tym że 2.0 170 i DSG. Lecz skoda poza przestrzenia jakaś taka nudna się wydaje.
A priorytet to taki aby pomieścić rodzinę i mieć nutkę jakieś frajdy z jazdy :)
Ostatnio edytowany przez mike, 20 Maj 2021, 19:34, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Temat przeniesiony w odpowiednie miejsce. Zwracaj większą uwagę gdzie zakładasz wątki ;)
Morsartt
Nowicjusz

20 Maj 2021, 20:48

Z tego co wymieniasz zdecydowanie najbezpieczniejszym pod względem kosztów będzie mondeo.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

20 Maj 2021, 20:57

Tak też myślałem, wstępnie miał być S-Max z tym silnikiem, ale żona nie umie się przekonać bo "duże" stąd obrałem na cel Mondeo, bo płyta niby ta sama :) Ale wizualnie już jej tak w oczy nie kuje :D
Morsartt
Nowicjusz

21 Maj 2021, 11:58

Najpierw wsadź żonę do S-maxa, bo może się okazać, że będzie lepszym wyborem od Mondeo (wyższa pozycja za kierownicą, lepsza widoczność) :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Sprawne i mocne podwozie z ESP w samochodach Opel ADAM
    Śmiały kształt modelu ADAM jest dodatkowo podkreślony przez zastosowanie dużego rozstawu kół (przednich: 1485 mm; tylnych: 1478 mm). Podwozie z rozstawem osi wynoszą-cym 2311 mm zapewnia maksymalny komfort i poziom ...