Instalacja gazowa BRC

08 Cze 2014, 20:43

Witam. Chciałbym sie dowiedziec co sadzicie o gazie BRC.
Oraz czy jest ktos kto zakladal wlasnie gaz BRC w Tarnowie w Czakram czy jest godny polecenia?
To te trzy litery, które zawróciły w głowie nie jednemu, BMW
eMiLxPompa
Początkujący

Zdjęcia: 98
Miejscowość: Tarnów
Prawo jazdy: 24 05 2010
Auto: nie mam

09 Cze 2014, 08:18

No przy BRC to koszty nie będą zbyt fajne, ja bym jednak postawił na polską firmę np. STAG-a ceny mają dobre i instalacje tak samo , głównie sterowniki wiodą prym. Pozdrawiam :D :D
gero242
Początkujący

Prawo jazdy: 09 04 1990
Auto: Audi A4

09 Cze 2014, 10:44

Co do cen chce oszczedzac majac gaz ale nie koniecznie przy jego zakladniu;p
Tez mi Polecali wlasnie stag jednak z tego co widzialm w trn wlasnie czakram cieszy sie dobra popularnosci i oni zagladaja BRC. Moze znasz jakis solidny i godny polecenia warsztat z Tarnowa? Enentualnie w gre wchodzi jeszcze Kraków
To te trzy litery, które zawróciły w głowie nie jednemu, BMW
eMiLxPompa
Początkujący

Zdjęcia: 98
Miejscowość: Tarnów
Prawo jazdy: 24 05 2010
Auto: nie mam

21 Cze 2014, 18:47

No niestety nie jestem z tamtych okolic :( , ale może wejdź na stronkę STAG-a i poszukaj jakiś polecanych autoryzowanych warsztatów Staga. Myślę, że to będzie najlepszym rozwiązaniem jeżeli będziesz zakładał właśnie ich instalację no chyba, że znajdziesz jakiś innego dobrego gaziarza. Pozdrawiam :)
gero242
Początkujący

10 Lip 2014, 00:18

Moim zdaniem jest ok, chwalą ludzie, ale właśnie z tego co słychać od ludzi z tym tematem, to większą popularność ma jednak Stag. Sam mam z nią o czynienia i nie mam na co narzekać. ;)
mariotu
Początkujący

Prawo jazdy: 01 12 2007
Auto: VW Golf
Silnik: 2.0 GTI
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

14 Lip 2014, 23:04

Ja osobiście polecam instalacje STAG działa chyba najlepiej, jeździłem też na Elpigazie ale Stag dużo lepszy, dobry zakład znam na al. Krakowskiej.
azielinski
Nowicjusz

Prawo jazdy: 08 02 1968
Auto: honda
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Toyota C-HR R-Tuned - 600-konny crossover
    Toyota zaprezentowała na targach SEMA 2017 wyścigowego crossovera Toyota C-HR R-Tuned oraz całą kolekcję modyfikowanych Camry, w tym samochody NASCAR. Toyota C-HR o mocy 600 KM jest najszybszym crossoverem na świecie. Na ...

15 Lip 2014, 14:53

Dużo fachowców to zakłada, także się nie dziwię. ;)
mariotu
Początkujący

Prawo jazdy: 01 12 2007
Auto: VW Golf
Silnik: 2.0 GTI
Typ: Hatchback

15 Lip 2014, 15:16

No STAG-a to solidna firma. Azieliński a jakie masz podzespoły w swojej instalacji ?? :)
gero242
Początkujący

07 Lis 2014, 12:38

Instalacje Brc to wg. mnie najlepszy towar na rynku.
roger6
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 06 1991
Auto: Citroen Xsara Picasso 1,8

21 Cze 2015, 18:59

Dobry, chcę kontynuować ten temat i dowiedzieć się czegoś o firmie brc. Temat jest mało treściwy, proszę o rozwinięcie merytoryczne. ogólnikowe sformułowanie nie stanowią zachęty do zakupu instalacji. Możecie podać zalety z punktu technicznego? Zastanawiam się nad gazem, pomimo to kiedy czytam to jeszcze raz wasze wypowiedzi mało mnie do tego zachęcają.
Lambonici
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 10 1982
Przebieg/rok: 17tys. km
Auto: Seat Alhambra
Silnik: 2,0
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2005

30 Cze 2015, 14:20

Przeraził was fakt pokazania swej prawdziwej wiedzy ?
Lambonici
Nowicjusz

01 Lip 2015, 01:19

Witam jestem nowym użytkownikiem .Najwążniejsze co dla kogo się liczy w instalacji Cena jakość gwarancja jakie auto ma być zagazowane? A więc tak jeśli chodzi o instalacje gazowe jak wiemy Instalacje Typu BRC , Landi Renzo , Prins, Lovato itd to gotowe systemy które są wyprodukowane przez danego producenta , jeśli chodzi o polskiego Staga który w Polsce montuje się najwięcej a Stag to przecież sama elektronika bo wszystkie podzespoły się dobiera cuduje i ustawia . Zwraca moją uwagę pewien fakt odnośnie instalacji . Większość aut z instalacją gazową sprowadzana do Polski ( a sporo aut przeszło przez moje ręce) posiada instalacje gazową Firmy Landi Renzo czasem trafi się Prins i takie auta mają po 300-500 tyś km na Gazie w Polsce robi się z nich połowę i dalej pokonuję drugie tyle na instalacji więc zdumiewa mnie fakt dlaczego niemcy Belgowie Holendrzy nie kupują polskiego staga hmm ? Jest za drogi ? No raczej nie ! nie potrafią sprowadzić zamontować No chyba nie , po prostu stawiają na sprawdzone systemy . A nie w to co pomyśli gazownik a jeśli ktoś chcę zaoszczędzić 200-300 zł na instalacji to niech kupi sobie hulajnogę a nie samochód takie jest moje zdanie mogę się mylić krytyka mile widziana .
Stolark
Obserwowany

Prawo jazdy: 26 09 2003
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Subaru Impreza
Rok produkcji: 2007

02 Lip 2015, 20:47

Ciekawa odpowiedź, dziękuję przynajmniej jednemu użytkownikowi za próbę podjęcia pomocy.
Lambonici
Nowicjusz

06 Lip 2015, 17:40

Brc wystąpiła teraz z nowym modelem o nazwie 36, może warto zwrócić na niego uwagę. Z tego co wiem jest kilka warsztatów które są już w jego posiadaniu. Może się Pan zwrócić do energy gaz, mają tą instalację w swojej ofercie. A kiedy szuka Pan informacji o firmie warto zajrzeć do lpg forum, tam ludzie odpisują na pytania w ciągu kilku minut. Chociaż przerobiony jest tam każdy temat.
Marconi
Początkujący

Prawo jazdy: 16 09 2005
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Kia Sportage
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

14 Lip 2015, 15:21

Polecam na polskim rynku zdecydowanie BRC, posiadam Volvo s60 T5 i sprwauje się idealnie. Na takich rzeczach nie ma co oszczędzać. :)
roziom3388
Początkujący

Zdjęcia: 39
Auto: Honda Prelude
Typ: Sport/Coupe