Spadaja obroty

07 Lip 2015, 16:53

Witam, od jakiegos czasu mam problem z obrotami, wymienilem juz filterek, bylem u gazownika i wyregulowal obroty ale nic nie dalo, o ile na benzynie chodzi idealnie, to na gazie po przejechaniu 3km spadaja mi obroty, najgorzej jak wcisne sprzegla do zmiany biegow lub hamowania, czesto zdarza sie ze gasnie a nawet jak nie zgasnie to caly sie trzesie jak stoje w miejscu, czym moze to byc spowodowane?
ilawiaczek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 05 2013
Auto: Honda Civic
Silnik: 1.5
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992

10 Lip 2015, 14:06

To może być listwa, chociaż nie do końca ponieważ kiedy nawali jeden z wtrysków to praca staje się nie równa.
Może to wina złej kalibracji.
A jak stoisz z reduktorem, czyszczony był ?

Gdzie robiłeś gaz, no i napisz gdzie kalibrowałeś.
Znam kilka warsztatów, może powinieneś popchać do kogoś innego.

Teraz mi to wpadło do głowy, instalacja może być za słaba do twojego samochodu. Ale to już ekstremalny problem.

Zawsze możesz podpiąć pod komputer i napisać czy są jakieś błędy.
Marconi
Początkujący

Prawo jazdy: 16 09 2005
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Kia Sportage
Silnik: 2.0
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

29 Lip 2015, 23:42

Jeśli to Honda Civic raczej moim zdaniem jest to wina ustawienia zaworów w aucie szczególnie w hondzie regulacja jest wskazana co 40 tyś km . jednak przyczyna może być w samej instalacji .
Zefir
Początkujący

Prawo jazdy: 09 06 2008
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Skoda
Silnik: 1.4
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy autostrada może zahipnotyzować kierowcę?
    Czy zdarza ci się przejechać kilkadziesiąt kilometrów i zupełnie tego nie pamiętać? Dotykający kierowców na dłuższych, prostych i monotonnych odcinkach drogi stan tzw. hipnozy drogowej czy autostradowej niejednokrotnie ...