Czesc wszystkim, jestem tu nowy ale chciałem się zapytać na temat instalacji gazowej do mojego BMW. Chce założyć , trochę pytałem i koledzy z klubu polecili mi jakieś. Chciałem się zapytać co wy mozecie polecic.. Żeby dobrze jeździło no i żeby "korka wstydu" nie było widać na zlotach:)
standardowy silnik do zrobienia. ja bym wybrał polska centrale do tego wtryski hercules i reduktor choćby magic i powinno ładnie śmigać o ile montaż będzie zrobiony z głową
BMW dobrze sprawują się na gazie, jeżeli chodzi o "korek wstydu" (chociaż ja bym to nawał korekiem zdrowego rozsądku) bez problemu się mieści w klapce benzyny. Redukotr ze stajni kme silver wtryskiwacze barcudy czy hercules trochę wiedzy gazownika i będzie jeździć jak należy
Czy serwisowanie w ASO się opłaca? Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
Wartość rezydualna, czyli co zrobić, żeby jak najmniej stracić Samochody tracą na wartości najbardziej w ciągu pierwszych trzech lat eksploatacji. Po tym okresie cena auta spada nawet do 40 proc. jego wartości początkowej. Jeśli jest to intensywnie eksploatowany samochód firmowy, który ...
Piotrek123 napisał(a): Żeby już teraz zagazować z zapasem na przyszłość?
zdecydowanie łatwiej dobrać i później wystroić instalację jak już się wie jaka jest moc auta, kwestia o ile będzie podnoszona moc i w jaki sposób bo za duże wtryskiwacze i reduktor to też nie dobrze
Adik24 napisał(a):Myślałem żeby jakiegoś swapa zrobić na 2,5 albo 2,8
czyli silniki do 200 KM to bez problemowo możesz dobrać wtryskiwacze których wydatek reguluje się dyszami (najlepiej pojedyncze hercules czy baracuda) przy silniku 2.0 będziesz miał dysze przy 2.8 już nie, co do reduktora magic III będzie optymalnym rozwiązaniem
A rzeczywiście. instalacja Zenit Pro OBD , wtryskiwacze tylko w sumie nie pamietam jakie i taki złoty reduktor i jakieś filtry srebrne. Wtryskiwacze są schowane pod obudowe i nie widać za bardzo jakie tam są.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.