Hej, chciałbym zamontować gaz do swojego Hyundaia ix35 1.6 GDI. Średnio się znam na temacie, więc zwracam się tutaj o pomoc, bo jak ognia boję się, że jak pójdę gdzieś w ciemno, to mi skiepszczą moje cacko. Jaką instalację możecie polecić? Co będzie najlepsze?
Ja proponowałbym Ci BRC SQ 32 lub inną tej firmy. Z prostej przyczyny. Te instalacje Hyundai montuje w nowych autach jako fabryczne bez utraty gwarancji na silnik. Po drugie w całości pochodzi od jednego producenta więc nie jest to składak różnych części, często niewiadomego pochodzenia. Jeśli jest tak jak piszesz, czyli auto nowe dowiedz się też w ASO jak wygląda sprawa z gwarancją przy montażu LPG.
Ogólnie bardzo ciekawe auto , odnośnie instalacji założył bym instalację lovato Direct jest to instalacja do auta z bezpośrednim wtryskiem paliwa , tak więc będzie pięknie chodzić , oczywiście najważniejszy jest gazownik , który będzie to zakładał .
Pytanie jaki masz budżet, można iść we włoskie directy (Lovato, Lanzi) albo popatrz sobie jest też opcja chyba DLM się nazywa, ostatnio u mojego gazownika jak na przeglądzie byłem to widziałem że coś takiego mają, podobno jakaś kosmiczna technologia, ale musiałbym się więcej popytać;)
To pytałem;) Są podobno jedynym warsztatem w mazowieckim który montuje DLM. Jeżeli chcesz to tu masz kompletne info na temat DLM http://www.egp.pl/cieklywtrysk-prins-direct-liqui-max.htm, nawet jest film z takim ix35 jakiego chcesz zagazować, także jeżeli już to sądzę że montaż u nich do tego auta będzie całkiem dobrym pomysłem;)
Renault 5 Prototype - samochód elektryczny Renault 5 Prototype pokazuje ambicje marki – Renault chce upowszechnić dostęp do samochodów elektrycznych dzięki modelowi, który wejdzie do sprzedaży w 2024 roku. Stylistyka nowego modelu nawiązuje do ...
Pierwszy seryjnie produkowany samochód z napędem hybrydowym Pierwszy seryjnie produkowany samochód z napędem hybrydowym – Toyota Prius – grudzień 1997. Toyota co prawda nie wynalazła hybrydy, lecz opracowała pierwszy układ hybrydowy, który miał szansę odnieść ...
Nie wiem czy to da radę ale ja jeżdżę od pół roku na instalacji Tomassetto - niestety czasami silnik gaśnie po przełączeniu z benzyny na gaz. Sprawdź czy do tego ix35 będzie pasować - mam dobrego mechanika mogę ci dać namiar, włoży każda instalację do wszystkiego (przynajmniej tak się chwali...).
Odradzał bym z tą kosmiczną technologią , zachował bym się przy sprawdzonych rozwiązaniach to o czym piszecie nie jest jeszcze w pełni dopracowane a dość sporadycznie montuje się to w silnikach Hyundaia . Taka moja złota porada . Po co stwarzać sobie problemy.
kolega ma jakieś doświadczenie z lovato i tym konkretnym silnikiem czy tak po prostu sobie napisał.. ? bo zawsze można też zadzwonić do NASA i zapytać się co oni o tym sadza.
djkranc napisał(a):bo zawsze można też zadzwonić do NASA i zapytać się co oni o tym sadza.
Buchahaha sedno materii przedstawiłeś
ta, kosmiczna technologia, to i nasa się przyda. Zejdźmy na ziemię.
Coś tam się pojawia już do tych silników. Kolejną instalacją do kompletu macie zenit pro direct. mam taką w vectorze. Znajdź sobie gazownika i gadaj o modelu instalacji.
Osobiście skłaniam się ku instalacji gazowej STAG. Jeżdżę już 5 miesiąc i wszystko ok, a robię nawet 100 km dziennie / dojazd do pracy /. Ja w każdym razie jestem zadowolony w pełni.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.