Hej, chciałbym zamontować gaz do swojego Hyundaia ix35 1.6 GDI. Średnio się znam na temacie, więc zwracam się tutaj o pomoc, bo jak ognia boję się, że jak pójdę gdzieś w ciemno, to mi skiepszczą moje cacko. Jaką instalację możecie polecić? Co będzie najlepsze?
Ja proponowałbym Ci BRC SQ 32 lub inną tej firmy. Z prostej przyczyny. Te instalacje Hyundai montuje w nowych autach jako fabryczne bez utraty gwarancji na silnik. Po drugie w całości pochodzi od jednego producenta więc nie jest to składak różnych części, często niewiadomego pochodzenia. Jeśli jest tak jak piszesz, czyli auto nowe dowiedz się też w ASO jak wygląda sprawa z gwarancją przy montażu LPG.
Ogólnie bardzo ciekawe auto , odnośnie instalacji założył bym instalację lovato Direct jest to instalacja do auta z bezpośrednim wtryskiem paliwa , tak więc będzie pięknie chodzić , oczywiście najważniejszy jest gazownik , który będzie to zakładał .
Pytanie jaki masz budżet, można iść we włoskie directy (Lovato, Lanzi) albo popatrz sobie jest też opcja chyba DLM się nazywa, ostatnio u mojego gazownika jak na przeglądzie byłem to widziałem że coś takiego mają, podobno jakaś kosmiczna technologia, ale musiałbym się więcej popytać;)
To pytałem;) Są podobno jedynym warsztatem w mazowieckim który montuje DLM. Jeżeli chcesz to tu masz kompletne info na temat DLM http://www.egp.pl/cieklywtrysk-prins-direct-liqui-max.htm, nawet jest film z takim ix35 jakiego chcesz zagazować, także jeżeli już to sądzę że montaż u nich do tego auta będzie całkiem dobrym pomysłem;)
Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
Historia TECHNOLOGII SKYACTIV Mazdy Na czym polega technologia SKYACTIV Mazdy wyjaśniamy poniżej: - Technoligia SKYACTIVE-G - Technoligia SKYACTIVE-D Luty 2012 : Mazda CX-5, pierwszy z serii nowych modeli Mazdy ze wszystkimi elementami TECHNOLOGII SKYACTIV ...
Nie wiem czy to da radę ale ja jeżdżę od pół roku na instalacji Tomassetto - niestety czasami silnik gaśnie po przełączeniu z benzyny na gaz. Sprawdź czy do tego ix35 będzie pasować - mam dobrego mechanika mogę ci dać namiar, włoży każda instalację do wszystkiego (przynajmniej tak się chwali...).
Odradzał bym z tą kosmiczną technologią , zachował bym się przy sprawdzonych rozwiązaniach to o czym piszecie nie jest jeszcze w pełni dopracowane a dość sporadycznie montuje się to w silnikach Hyundaia . Taka moja złota porada . Po co stwarzać sobie problemy.
kolega ma jakieś doświadczenie z lovato i tym konkretnym silnikiem czy tak po prostu sobie napisał.. ? bo zawsze można też zadzwonić do NASA i zapytać się co oni o tym sadza.
djkranc napisał(a):bo zawsze można też zadzwonić do NASA i zapytać się co oni o tym sadza.
Buchahaha sedno materii przedstawiłeś
ta, kosmiczna technologia, to i nasa się przyda. Zejdźmy na ziemię.
Coś tam się pojawia już do tych silników. Kolejną instalacją do kompletu macie zenit pro direct. mam taką w vectorze. Znajdź sobie gazownika i gadaj o modelu instalacji.
Osobiście skłaniam się ku instalacji gazowej STAG. Jeżdżę już 5 miesiąc i wszystko ok, a robię nawet 100 km dziennie / dojazd do pracy /. Ja w każdym razie jestem zadowolony w pełni.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.