Instalacja gazowa do Punta ??

27 Lip 2009, 14:39

Witam,
Chce założyć instalację gazową do Fiata Punto I z silnikiem 1,2 75km.
Byłem w kilku warsztatach gdzie montują gaz i wszyscy mi mówili że na wielopunkt tylko sekwencja, że na zwykłej będą wystrzały że nawet może rozlecieć sie filtr powietrza w drobny mak, aż trafiłem na warsztat (mają dwa warsztaty w różnych miastach) gdzie włąsiciel warsztatu powiedział mi żebym tych ludzi nie słuchał, bo dawniej nie było sekwencji i takie auta jak moje bezproblemowo jeżdziły na zwykłej instalacji bez jakiś komputerów, emulatorów czyli zwykła instalka, która u niego kosztuje 1000zł.
Powiedzcie mi co to za instalacja może być za 1000zł ?? I jak to będzie naprawdę chodziło na takiej zwykłej instalacji jak wszyscy inny wręcz każą sekwencję ?? Czy to chodzi o zarobek że na sekwencji mają większy i taką doradzają czy faktycznie lepiej się nie pchać w zwykła ??
krisiss
Nowicjusz

Miejscowość: śląsk

02 Sie 2009, 16:44

Ufaj tym ,którzy proponują ci lepszą instalację w rezultacie więcej zapłacisz ale bardziej skorzystasz,proste instalacje gazowe sprawdzają się tylko w silnikach gażnikowych,zakładaj sekwencję dobrej firmy :!: Ufaj tym instalatorom ,którzy proponują lepsze rozwiązanie,taka moja rada.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

02 Sie 2009, 20:32

Na upartwgo mozna jeszcze taniej. Butla 11kilo, rurka zamiast mixera, przewody to szlaufy ogrodowe. Koszt 500 zł. Będzie jeździło - gwarantuję. Pytanie jak będzie jeździło i jak długo i z jakimi konsekwencjami dla silnika - to druga sprawa. :evil:
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

14 Sie 2009, 20:13

Sekwencja z całą pewnością!!
Też mam punto w LPG i stanowczo odradzam tanią instalację...
majer
Nowicjusz

Miejscowość: nysa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi przedstawia krzesło R18 Ultra Chair
    Na targach Design Miami/, Audi przedstawia krzesło R18 Ultra Chair, zaprojektowane przez Clemensa Weisshaara i Reeda Krama, przedstawicieli nowego pokolenia projektantów. Prototyp skonstruowano we współpracy ...