Instalacja gazowa do samochodu

22 Lis 2014, 13:49

Rozglądam się za kupnem samochodu i chciałbym dowiedzieć się czy w poniższych modelach warto zainstalować gaz:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ewentualnie jeszcze Toyota Corolla e12.

Jeśli tak to jaki najlepiej?
SmokeWeed
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 2-2009
Przebieg/rok: 18tys. km
Auto: Nie mam

26 Lis 2014, 04:50

Focus odpada i nie daj się nabrać na jakąkolwiek opcję instalacji z lubryfikacją. Co do Toyoty to byłbym ostrożny ale temat w sumie jest.
Pozostałe auta które podałeś ,można zagazować bezproblemowo.
Pamiętaj,że najlepiej gazowalne są niedoładowane 8 zaworówki z normalnym wtryskiem MPI.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

26 Lis 2014, 08:48

J.w. Focusa zagazujesz a kilku latach się rozleci silnik..
Poza tym za tani ten Focus więc już cos może być nie tak.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

27 Lis 2014, 18:14

Oprócz focusa, resztę możesz spokojnie gazować. Do niektórych możesz mieć Zenita lub Compact - całkiem niezłe instalki.
Dżersej
Nowicjusz

Auto: Audi

21 Gru 2014, 15:04

Zenit i Compact są dobrej firmy. Też mam od nich instalkę gazową i jest git! bez żadnych problemów.
zalek
Obserwowany

Auto: mazda

22 Gru 2014, 20:13

Moi drodzy forumowicz , Moim zdanie nie jest tak że się nie nadaję, wszystko jest kwestio podejścia i w zależności od instalacji , można sobie przejrzeć inne fora i sprawdzić czy ludzie zakładają instalacje w takim aucie , uważam że bez problemu gaz w tym aucie będzie dobry rozwiązaniem , w czym tkwi sekret . Przed zagazowaniem należy sprawdzić auto mdzn , kompresje , ogólny stan silnika , i wtedy jeśli wszystko jest dobrze można zakładać instalacje , np Lovato smart , prosta sprawdzona instalacja .
Zefir
Początkujący

Prawo jazdy: 09 06 2008
Auto: Skoda
Silnik: 1.4
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2009
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

MORPHOZ - ciekawa stylistyka samochodu elektrycznego
    Samochód koncepcyjny Renault MORPHOZ z nadwoziem o długości 4,40 lub 4,80 m (w zależności od wersji) przy szerokości 2 m i wysokości 1,55 m to crossover z napiętymi i zmysłowymi liniami nadwozia. Jego stylistyka łączy ...

25 Gru 2014, 17:17

potwierdzam skoda i seat bez problemu zagazujesz. Przypominaja mi się opinie gdzie ludzie mówią że turbo w żadnym wypadku się nie gazuje(śmiech na sali) to nie prl i instalacje z mikserem. Jak ma się dobrego gazownika to z autkiem nic nie będzie. swoją drogą polecam staga ze względu na uniwersalność możesz sobie wybrać listwy wtryskowe jakie chcesz jak wolisz zadbać o silniczek to hana są bardzo dokładne i porządne.W życiu miałem już od groma instalacji od holenderskich jakieś brc itp. i jak rzadko chwale polskie produkty to stag jest naprawdę porządny bez problemu podepniesz sondę lambda pod sterownik. Na brc szkoda kasy instalacja droga i wcale lepsza nie jest a do tego utrzymanie droższe i mniej fachowców. Ale i tak dużo zależy od gazownika czy trzyma się reguł i montuje wtryski pod odpowiednim kątem i czy robi szczelną instalacje niektórym szkoda dać cybantów na każdy wtrysk albo czujnik i nieraz gazu troszkę ulatuje co prawda jest to tak mała ilość że z zapalniczki więcej leci ale ja jestem perfekcjonista musi być szczelne i koniec.
tankonek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 09 09 1998
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: audi s3
Silnik: 1,8t
Rok produkcji: 2002

25 Gru 2014, 20:21

Zgadzam się z przedmówcą. ja również nigdy nie zawiodłem się na Stagu i Hana,za to z Lovato miałem w jednym aucie kłopoty...
artur73
Awatar użytkownika

30 Gru 2014, 19:36

Mam właśnie Hana i nie narzekam...ale faktycznie, gaziarz jest istotny bo jak się trafi na kogoś kto zrobi na odwal to wszystko może się sypnąć...
kowalkowal
Obserwowany

Auto: golf

30 Gru 2014, 20:22

Jeśli jesteś z Wielkopolski,to chętnie na priv podpowiem Tobie gdzie założyć instalację,bo reklamować nie wolno. Powiem tobie tylko tyle i innym zainteresowanym,że w tym miejscu kolejki na montaż nie wynoszą 3-5 dni jak wszędzie ale 1,5-2 miesiące..! O czymś to świadczy..? Kilku znajomych tam zakładało i ja sam też do 1 auta. Wszystko jest cacy ,a kolega z pracy zrobił Vectrą C już 100 tys na lpg tam założonym. :yes: Z resztą ludzie "lepszymi furami" przyjeżdżają do tej firmy w Poznaniu zakładać gaz nawet z Łodzi i Katowic. 8)
artur73
Awatar użytkownika

01 Sty 2015, 19:06

Zgadzam się z tym, że skodę, toyotę i seata można spokojnie gazować, myślę, że i z focusem nie byłoby problemu gdybyś to robił porządnie ale może faktycznie odpuść sobie ten konkretny egzemplarz. I zgadzam się z tym, że Zenit jest dobrą inwestycją. Udanych zakupów! :)
Czesiek85
Nowicjusz

Auto: Opel Astra