Instalacja gazowa - dylemat

22 Maj 2011, 16:21

Witam,

Kupiłem samochód z instalacją gazową, BMW 316 E46 rocznik 2003. Gdy jeżdże na "gazie" mam problemy z płynnym startem i zmianą biegów, których nie ma kompletnie gdy jeżdżę z wyłączoną instalacją gazową. Czy to normalna sytuacja czy może jest coś nie tak z instalacją gazową? Prawde mówiąc, wogóle mi na niej nie zależy i zastanawiałem się mocno nad jej demontażem tylko niestety nie mam doświadczenia w tej kwestii, czy mógłbyś mi ktoś z was powiedzieć czy jest to możliwe i z czym się wiąże ( koszty, procedury itp? )

Z góry dziękuje
Zega
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

22 Maj 2011, 16:30

Zega napisał(a): czy mógłbyś mi ktoś z was powiedzieć czy jest to możliwe i z czym się wiąże ( koszty, procedury itp? )

W tej kwestii nie ma zadnego problemu.Przy okazji jak będziesz robił OBT/przegląd tech/pojazdu musisz zdemontowac całą instalkę LPG.Po OBT dostajesz zaświadczenie od diagnosty i z tym,DR i ksiązka pojazdu smigasz do WK.Tam na podstawie tego zaswiadczenia wykreśla Ci z DR ze w pojezdzie jest instalka LPG.Po tym wracasz na SKP,stępel od diagnosty w DR i to wszystko.Ja czynność taka przy okazji OBT wykonuje za friko.Natomiast jezeli chcesz to zrobic specjalnie to wtedy musisz zaplacic 60.- .... :smile:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lamborghini Miura P400 Roadster
    Miura Roadster to kolejny rarytas w świecie sportowych kabrioletów. Włosi nigdy nie wprowadzili do produkcji wariantu cabrio swojej ikony – uznawanej przez niektórych za pierwszy supersamochód w ...