Witam, zakupiłem przed paroma dniami lanosa 1.5 16V 2000r z instalacją gazową założoną w 2001r. czyli już ma spory kawałek na karku. I tu moje pytania: ponieważ po przełączaniu na gaz silnik palił z benzyny i przełączał się na gaz po przekroczeniu 3 tys. obrotów nawet jeśli jest zimny, czy nie powinno tak być, że przełącza się na gaz po osiągnięciu jakiejś temperatury?, dzisiaj o dziwo po odpaleniu na gazie na zimnym silniku zaczął gasnąć, więc to tak jak by było prawidłowo, dopiero jak się rozgrzał po paru minutach jazdy na benzynie można było przełączyć ręcznie na gaz. Jeszcze jedno pytanie odnośnie przełącznika gaz/benzyna, jest na nim pięć diód (4 zielony i 1 czerwona)dokładnie taki: , które jak się nie mylę powinny wskazywać ilość gazu, ale niestety w ogolę się nie palą, czy to zależy od instalacji, czy może coś jest uszkodzone? Na razie to chyba tyle odnoście LPG. Aha i jeszcze pewnie mam napisać jaka to instalacja gazowa, wiem że nie jest to sekwencja. Może napisze po kolei co ona w sobie ma: Reduktor: EMMAGAS, Elek. Zawór: ZAVOLI, ZAWÓR NAP.: TOMASETTO, Wielozawór: TOMASETTO, Obud. Wielo.: TOMASETTO, Zbiornik: STAKO.
Te dolne diody to lewa gaz prawa benzyna i górne wskaźnik poziomu gazu. Jesli jest zamontowany odpowiedni skaźnik na zbiorniku wtedy pokazuje poziom. W instalacjach kiedyś często nie stosowano czujników temperatury i samochód można było przełączać na gaz zaraz po uruchomienu, ale nie jest to zdrowe dla instalacji i lepiej jest się posłóżyć przełącznikiem i rozgrzać trochę silnik.
Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
Elektryczna Toyota C-HR i model IZOA Toyota zaprezentowała na targach Auto Shanghai 2019 dwa nowe modele elektryczne. Nowa Toyota C-HR oraz spokrewniony z nią model IZOA to pierwsze samochody elektryczne na baterie Toyoty, które zadebiutują w Chinach. ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.