Lexus IS250-montaż instalacji gazowej

04 Lip 2009, 23:54

Witam
Mam pytanie odnośnie instalacji gazowej do Lexusa IS250 z 2006 roku
208 KM ,silnik V6 , przebieg około 26 tyś.km. automatyczna skrzynia biegow
Zastanawiam się nam montażem instalacji do takiego samochodu,jaka byłaby najbardziej odpowiednia????Jaki będzie koszt montażu takiej instalacji???
malutka311
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

07 Lip 2009, 22:53

Właśnie zadałem pytanie drogą elektroniczną do lexusa jaki te roczniki miały wtrysk (pośredni czy bezpośredni). Jeśli jest ciągle pośredni to na gazie będzie śmigał.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

08 Lip 2009, 20:40

a jeżeli jest bezpośredni to nie można gazu montować??

[ Dodano: Sro Lip 08, 2009 21:14 ]
Nowy silnik z układem zasilania D-4 (bezpośredni wtrysk paliwa) i zmiennymi fazami rozrządu spisuje się znakomicie: zapewnia bardzo dobre przyspieszenie i dynamikę, jest przy tym ekonomiczny (patrz tabela) oraz cichy. i jeszcze to wyczytalam Motor 2.5 V6 z podwójnym górnym wałkiem rozrządu, bezpośrednim wtryskiem paliwa i systemem Dual VVT-i jest majstersztykiem silnikowego rzemiosła. Zmienna charakterystyka zasysania mieszanki paliwowo-powietrznej poprzez zawory wlotowe i cyfrowo optymalizowany zapłon mieszanki korzystnie wpływa na charakterystykę zewnętrzną silnika, jego niskie jednostkowe zużycia paliwa i emisję CO2 oraz NOx.
Przeczytałam to z artykułu Auto Świata
jak dostaniesz odp z Lexusa napisz proszę
malutka311
Nowicjusz

10 Lip 2009, 00:21

Odpowiedzi z lexusa jeszcze nie otrzymałem, ale jeśli potwierdzi się, że ten silnik ma wtrysk bezpośredni paliwa to nie zalecam instalacji gazowej.
Migaz
Zaawansowany

14 Lip 2009, 20:10

Do silników z wtryskiem bezpośrednim FSI,TFSI też nie zakłada się gazu,naturalnie są instalatorzy ,którzy twierdzą,że założą instalkę do każdego silnika nawet Vwagenowskiego FSI,UWAGA zaczerpnięte z baardzo fachowej publikacji,takich omijać z daleka! :!: :wink:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

15 Lip 2009, 22:26

Otrzymałem e-mail z lexusa. Potwierdziło się. Ten samochód ma wtrysk bezpośredni i ja tam nie zalecam gaziki.
Migaz
Zaawansowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nyck de Vries dołącza do TOYOTA GAZOO Racing
    Holender Nyck de Vries będzie nowym zawodnikiem TOYOTA GAZOO Racing. 25-latek będzie pełnił rolę kierowcy testowego i rezerwowego w zespole startującym w mistrzostwach świata w wyścigach długodystansowych (FIA WEC) do końca ...

16 Lip 2009, 15:53

dziekuje serdecznie za pomoc Szkoda że gazu nie da się zamontować ale dobrze że to sprawdziłem bo już w niejedym serwisie powiedzieli że można
malutka311
Nowicjusz

16 Lip 2009, 19:07

Tylko chca pieniadze wyrwac a to ze ci auto sie rozwali po paru tysiacach kilometrow to ich nie obchodzi, nawet lepiej dla nich bo beda mieli robote.
dawidbn
Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin