Instalacja II generacji - nie jezdzi na benzynie

13 Maj 2010, 18:29

Dzień dobry
Mam instalacje II generacji.W zimie miałem dłuższy czas wystrzały co sie potem okazało ,ze to wina kabli WN.Wymieniłem na nowe już nie strzela ale od tamtych wystrzałów prawie wcale nie chciał jeździć na benzynie tzn. rzadko kiedy odpalał na benzynie a gdy juz odpalił to czasami przejechałem na benzynie 10 m a czasami kilka kilometrów i zawsze się kończyła jazda na PB tym , że w pewnym momencie się dusił i gasł.Dziś przestał całkowicie reagować na benzyne tzn. gdy go przełączam przyciskiem na benzyne to on nie reaguje i dalej jedzie na gazie.Dodam ,że odkąd zaczęły się problemy z jazdą na PB to mechanik w warsztacie przestawił mi załaczanie gazu przy obrotach 100. Więc praktycznie wcale do tej pory nie jeździłem na benzynie a jak już go odpalałem na benzynie to tylko na kilka sekund a potem gaz.Dziś zakręciłem zawór gazu na butli , po czym na postoju przy załaczonym silniku spalił resztkę gazu z przewodów a następnie próbowałem go odpalić na benzynie a on dalej próbował załaczyć gaz co było słychać przez cyknięcie elektrozaworu. czy to elektrozawór szfankuje albo pompa paliwa jest problemem tych awarii?
Ostatnio edytowany przez dzialus, 13 Maj 2010, 22:22, edytowano w sumie 1 raz
dzialus
Nowicjusz

Miejscowość: katowice

13 Maj 2010, 21:48

Powodów takiego zachowanie może być tak dużo, że ciężko będzie je tu rozpisywać. Największym błędem było doprowadzenie do sytuacji, gdzie samochód jeździł tylko na gazie. Teraz myślę trzeba jechać do mechanika by przywrócił benzynę do życia.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

14 Maj 2010, 10:18

wruciłem od gazownika ,opisałem mu objawy i stwierdził , że mam uszkodzony sterownik gazu autronik al 700.
dzialus
Nowicjusz

Miejscowość: katowice

14 Maj 2010, 20:06

Może tak być, ale to oznacza, że samochód poprostu nierówno chodził bo miał niewłaściwy skład mieszanki, a nie chodził na dwóch cylindrach.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    V-ósemki w planach Lexusa. Jest nowy patent
    Lexus słynie z cenionych silników V8. Japończycy podkreślają też, że – mimo mody na zelektryfikowane napędy i systemy automatyzujące jazdę – zamierzają nadal produkować samochody dla wymagających entuzjastów ...