REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
LPGTECH napisał(a):Zbiornik który będzie zastosowany nie posiada pompy gazu, to jest zupełnie inny typ instalacji. Takich rzeczy nie podaje się z głowy a muszą zostać zmierzone pod konkretne auto, tym bardziej że nie podał pan nawet rocznika auta, wersji nadwozia, informacji czy zastosowane jest koło dojazdowe czy też pełnowymiarowe.
Jaki polecacie?LPGTECH napisał(a):Wybrać reduktor
W klapce obok korka od benzyny mieści się bezproblemowo z dokręcaną końcówką.LPGTECH napisał(a):rodzaj wlewu gazu
Kacper napisał(a):Czy stosujecie coś takiego jak filtry odstojnikowe?
Przecież ten silnik nie ma turbo...Forumowicz napisał(a):bo w końcu masz auto z turbo
Dlaczego ustawianą? Nie ma takiego tematu na forum. Przynajnmnirej nie widziałem. Kolega szuka takiego auta i wszędzie gdzie pytałem nikt nie wspomniał o filtrze odstojnikowym dlatego tu odrazu dodałem pytanie (u nas na forum gdzieś widziałem dyskusję o tych filtrach). Jak im wspominałem że jest coś takiego to odpowiedź była no tak jest ale przy serwisie co 10tyś.km nie ma sensu zwiększać kosztów instalacji. No i oczywiście na prośbę można założyć itd.Forumowicz napisał(a):panowie... to stwierdzenie sugeruje rozmowę ustawianą.... czytajcie zanim zamieścicie
Było bo piszę do LPGTECH, akurat w ich dziale na forum zadałem pytanie i ciekaw byłem co oni zaproponują ze swoich komponentów, ale nie doczekałem się ostatecznej odpowiedzi podsumowującej taki montaż chociaż wszystkie informacje potrzebne podałem wyżej.Forumowicz napisał(a):Czy to nie było do konkretnego warsztatu?
Ok dzięki za radę.Forumowicz napisał(a):Zdecydowanie więc TUr będzie optymalny. Więcej syfu zbiera niż silver.
Kacper napisał(a):Wersja T27 to model produkowany od 2009 roku, mi chodzi o samochód z 2010 roku w nadwoziu kombi. Pamiętam że jak zaglądałem do koła zapasowego widziałem tam dojazdówkę 125/70R17. Doszukałem się że powinien wejść maksymalnie zbiornik 630/270 i podłoga jeszcze ładnie równo leży.
Znalazłem w necie że ktoś miał taki zbiornik zamontowany w kombi (680x270 w kole zapasowym, 71 litrów) więc musi się zmieścić w T27 wnęka jest duża czasem nie ma koła zapasowego tylko takie wypełnienie lub schowek w postaci styropianu, pouliretanu coś w tym stylu.LPGTECH napisał(a):Nie ma najmniejszych szans, że tak duży zbiornik się tam zmieści skoro jest miejsce na dojazdówkę, trzeba zmierzyć rozmiar wnęki i dopiero dobierać rozmiar i producenta zbiornika.
Maskara czyli nawet nie możecie podać jakie polecacie reduktory do tego silnika?LPGTECH napisał(a):Co do reduktora, nie mogę polecić w tym momencie żadnego z powodów politycznych, odpowiedni reduktor dobierze już konkretny warsztat, takich informacji mogę udzielić jedynie telefonicznie.
Nie mam czasu na dzwonienie i spisywanie później tego wszystkiego dlatego piszę na forum. Szkoda że nie dowiedziałem się z jakich komponentów dokładnie można u Was założyć instalację.LPGTECH napisał(a):Jeżeli chodzi o cenę to może Pan podać wybrane elementy telefonicznie kierownikowi naszego autoryzowanego serwisu który pomoże dobrać pozostałe komponenty i wyceni instalację. +48 85 734 13 86
LPGTECH napisał(a): DRAGON SOLO