Instalacja modułu blokady alkoholowej

28 Sie 2020, 15:11

Przede wszystkim witam wyjadaczy !

Potrzebuję pomocy w zainstalowaniu "blokady alkoholowej" :o :shock:

Samochód : Renault Laguna 2
Urządzenie : Drager Interlock 5000

W załączniku dodaje schemat instalacji urządzenia, z tego zrozumiałem, że muszę namierzyć przewody :

- Plus
- Uziemienie
- Zapłon
- Przekaźnik rozrusznika

Moje pytanie, gdzie w Lagunie 2, znajduje się wiązka oraz które kolory przewodów odpowiadają tym krótych poszukuję?

Będę bardzo wdzięczny za pomoc!
elkamedia
Obserwowany

31 Sie 2020, 16:09

elkamedia napisał(a):- Plus
- Uziemienie
Te dwa musisz osobno sobie pociągnąć.
elkamedia napisał(a):- Zapłon
- Przekaźnik rozrusznika
Najprościej będzie wpiąć się gdzieś przy skrzynce z bezpiecznikami bo tam znajdziesz te kable których szukasz.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

01 Wrz 2020, 09:27

A ja dodam, żeby tą sprawą lepiej zajął się elektryk. Chodzi o to, że grzebiąc przy zapłonie, można spalić skrzynkę bezpieczników. Miałem już taką Lagunę. Zwykła wymiana stacyjki. Gość myślał, że sobie poradzi. I skończyło się na wymianie skrzynki bezpieczników, bo popaliła się elektronika. Nawet UCH było ciężko zdiagnozować.
Zresztą żeby dostać się do UCH, a tam musisz się dostać, to już jest trochę roboty i odpinania elektryki. Lepiej nie ryzykuj.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowa Honda Civic Type R - pierwsze szczegóły i zdjęcia
    Na Targach Motor Show we Frankfurcie podczas Konferencji prasowej, prezydent Honda Motor Europe ujawnił pierwsze szczegóły gorąco oczekiwanego nowego modelu Civic Type R. 2 - litrowy silnik nowego Civica Type R z bezpośrednim ...