Instalacja Siroco (Diego) - wyłącza się

25 Wrz 2007, 10:07

Witam,mam problem z instalacją Siroco(Diego)instatalacja przestała działać tz nagle wyłączyła się i nie udalo mi się jej włączyć.Do tego momentu pracoawała bez problemu za wyjątkiem wariującej kontrolki poziomu gazu.Program diadnostyczny wykazał uszkodzenie zaworów w listwie wtryskowej,listwa(matrix)zostala wymieniona na rzekomy zamiennik-valtec(żółty),na gazie program diagnostyczny wykazuje że mieszanka jest zbyt bogata,z wydechu idzie czarny dym.Jeśli ustawię optymalne parametry kalibracji w programie to auto gaśnie,trzeba je mocno pozawyżać żeby nie gasło,wtedy kopci na czarno i czuć mało przyjemny zapach(to chyba siarkowodór).Będę wdzięczny za wszelkie rady,lokalni gazownicy rozłożyli ręce.....pozdrawiam!
Piotr
piter74
Nowicjusz

25 Wrz 2007, 12:33

Moze się mało znam ,ale moja rada jest taka - wywal zamiennik i wstaw oryginał :lol:
Wszystkie zamienniki dają chwilowe odprężenie -im bardziej skomplikowne tym bardziej niedokladnie odwzorowują oryginał , działają krucej i gorzej :cry:
Pozdr :wink:
wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
turbojajko
Początkujący
Awatar użytkownika

25 Wrz 2007, 21:08

Wsadzić oryginał.Żadne zamienniki.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowco, nie bądź drogowym recydywistą
    Ryzykowne zachowania użytkowników dróg mają negatywny wpływ na bezpieczeństwo ruchu drogowego i powodują wypadki ze skutkiem śmiertelnym. Jednak wciąż się zdarzają, często świadomie popełniane wielokrotnie. ...