REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
PtaQu napisał(a):aha czyli już nie chce mi się tego dotykać
A jak mam zobrazować ? Kłamać , dawać mylną nadzieje na bezproblemowy montaż , tak jak Ty to zasugerowałeś ? Ejże kolego ! Być może różne drzwi do centralnego zamka do tych do bezMotoAlbercik napisał(a):bonifacy to wszystko faktycznie tak zobrazował, że może się odechciewać
No pytałem autora czy ma centralny zamek . NapisałMotoAlbercik napisał(a):Ja bym proponował najpierw zdemontować tapicerkę drzwi i zerknąć
Więc ją zdjąćPtaQu napisał(a):zamka niby nie mam wcale
Z Tobą dyskusja jest ciężka .MotoAlbercik napisał(a):A ja ci bonifacy napisze, że się mylisz
W czym , gdzie w jakim aucie ?? A teraz wszystko wrzucasz do jednego worka i przyjmujesz że tutaj w temacie też tak będzie . Że co , jak trzeba będzie tutaj dobudować uniwersalny zamek to producent tego wieśwagena przewidział robiąc auto w około 2000 roku iż w roku 2023 będzie możliwość montażu chińskich siłowników robiąc otwory ze śrubkami pod ich montaż i jeszcze będzie instalacja aby je podłączyć ? Ja się chyba nie mylę , za to Ty nie chcesz się przyznać że to TY się mylisz . No chyba że - zmieniamy zamki we wszystkich drzwiach na fabryczne zamki do centralnego . Zmieniamy instalację elektryczną w każdych drzwiach . Zmieniamy / rzeżbimy instalację wewnątrz auta . Dokupujemy moduł / moduły sterowania . Programujemy . Nawet możemy zrobić elektryczne szyby wymieniając podnośniki kpl . Z tym że wiązek do przednich drzwi je ze sześć rodzai , do tylnych ze trzy. Gdzieś tam na necie jest wątek takiej przeróbki . Moc pracy i moc nakładów . To wszystko w golfinie czwartej .MotoAlbercik napisał(a): kiedyś sam, osobiście robiłem alarm i c.z. i drzwi były takie, że tylko wystarczyło wszystko poprzykręcać. Nawet śrubki były w otwory powkręcane. Mało tego, były nawet otwory wraz ze śrubami do montażu szyb elektrycznych
bonifacy napisał(a):Z Tobą dyskusja jest ciężka .
bonifacy napisał(a):A teraz wszystko wrzucasz do jednego worka i przyjmujesz że tutaj w temacie też tak będzie
bonifacy napisał(a):Ja się chyba nie mylę , za to Ty nie chcesz się przyznać że to TY się mylisz .
Czyli konkretnie to albo to . Ty mu napisałeśPtaQu napisał(a):chcę zamontować coś takiego
[link do oferty na Allegro wygasł] ... 1690302471
albo to
[link do oferty na Allegro wygasł] ... 2800647932
iMotoAlbercik napisał(a):Montaż nie jest trudny, ale wiele zależy od twojej znajomości elektryki................
Nic nie wspomniałeś o tym gdzie i jak zamontować te siłowniki które są w zestawie . Nic nie wspomniałeś o tym że trzeba rozprowadzić kabelki po aucie i je ukryć pod tapicerką . Za podstawę montażu przyjąłeś tylko stronę elektryczną . Ja napisałemMotoAlbercik napisał(a):No to może poproś jakiegoś kolegę, który zna się na elektryce...........
Przedstawiłem jak to wygląda w rzeczywistości montaż takiego zestawu . Nie tylko strona elektryczna a przede wszystkim strona mechaniczna . Po za tym przy montażu takiego zestawu nie ma co integrować się z istniejąca instalacją elektryczną pojazdu . To tylko utrudnia . Wyszukanie przewodów , znajomość schematu . Po co ? Dokładamy , robimy osobny układ . Jest przejrzyście , podłączamy pod centralkę . Powtarzam trzymamy się tematubonifacy napisał(a): trochę pracy ślusarskiej jest aby umocować siłowniki. Jakaś wiertarka , odpowiednie wiertło , wkręty , podstawowe narzędzia . Zdałaby się lutownica , cyna , koszulki termokurczliwe itp.... Tak aby było ok. Można przewody łączyć na skrętkęTrzeba ustalić miejsce na siłowniki aby nie wadziła tapicerka . A i było blisko i prosto do tych guzików od zaryglowywania od wewnątrz. Odpowiednio wyregulować długość cięgieł . Uciąć co za długie . Przewlec przewody przez tzw. przelotkę w każdych drzwiach . Połączyć , podpiąć do centralki według schematu
Montaż jest prosty . Jakieś narzędzia trzeba mieć . Podłączenie elektryczne według kolorów przewodów . Gdzie i w którym miejscu wpiąć się do kierunków to wystarczy zadać pytanie . Użycie miernika może być zbędne . Chyba że ktoś jest daltonistą. Nie komplikujemy sobie tematu . Po prostu dokładamy i tyle .Że tam były centralne zamki za dopłatą czy nie było , są kostki dodatkowe czy nie , czy są dziurki że śrubkami co nas to obchodzi . Zbędne dyskusje. Tutaj w temacie przyjmijmy że auto nie posiada centralnego fabrycznego , nie ma żadnego dodatkowego wyposażenia poza niezbędnym .PtaQu napisał(a):chcę zamontować coś takiego
[link do oferty na Allegro wygasł] ... 1690302471
albo to
[link do oferty na Allegro wygasł] ... 2800647932