Instalcja Auto Mapy

20 Sty 2010, 12:32

Witam.
Potrzebuję porady dot. zaktualizowania mojej AutoMapy z wersji 5.5.x do wersji 6.0.
Mapę ściągnąłem już ze strony producenta. Jedyną możliwą drogą instalacji to instalacja przez urządzenie GPS (jest to SmartGPS).
Na stronie producenta nie znalazłem dostatecznych informacji jak ją poprawnie zaktualizować. Nie chce niczego zepsuć więc zwracam się do was z tym pytaniem - proszę napisać mi jakąś instrukcję.
Dziękuję,
pozdrawiam.

[ Dodano: Czw Sty 21, 2010 21:33 ]
Odświeżam!
Danci
Nowicjusz

Miejscowość: Krk

22 Sty 2010, 01:28

Witam,

Nie wiem jak jest dokładnie ze smartGPS ale AutoMapę w wersji 6.0 instaluje się bardzo prosto wszystko jest krok po kroku opisane. Moim zdaniem powinieneś urządzenie podłączyć do komputera i normalnie rozpocząć instalacje (będziesz miał informację na początku że mapa zostanie zainstalowana na urządzeniu przenośnym o ile takie wykryje)

Przed instalką sprawdź czy masz na pewno dobrą wersję skoro nie ściągałeś ze strony producenta.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

22 Sty 2010, 21:00

Wiem, ale chodzi mi oto, czy na początku usunąć tą starą wersję mapy (poprzez funkcje w instalatorze AM 6 - jest tam dezinstaluj, czy poprzez usunięcie wszystkiego ręcznie z kart pamięci)?
Danci
Nowicjusz

Miejscowość: Krk

23 Sty 2010, 01:08

Z tego co pamiętam jak instalowałem ta wersję to nie potrzeba odinstalować wersji 5.5.x tylko zrobić aktualizację u mnie wszystko śmiga.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

23 Sty 2010, 10:25

Chciałbym się podłączyć do tematu i zapytać jak jest z mapami Europy w wersji 6? Bo mam takową zainstalowaną, mapa Polski jest ok, jednak po zainstalowaniu map całej Europy są tam tylko główne drogi, czyli autostrady itp, szczegółowych map miast brak:/ Czy mapa na całą Europę do wersji 6 nie jest jeszcze w pełni gotowa czy jak to wygląda? Bo ta z wersji 5 nie działa na 6-óstce.
Tribul
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Z Polski

24 Sty 2010, 00:13

Tribul napisał(a):Chciałbym się podłączyć do tematu i zapytać jak jest z mapami Europy w wersji 6? Bo mam takową zainstalowaną, mapa Polski jest ok, jednak po zainstalowaniu map całej Europy są tam tylko główne drogi, czyli autostrady itp, szczegółowych map miast brak:/ Czy mapa na całą Europę do wersji 6 nie jest jeszcze w pełni gotowa czy jak to wygląda? Bo ta z wersji 5 nie działa na 6-óstce.

wystarczy poszukać zgodności na stronie producenta i bedziesz miał odpowiedz
Toretto

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kia cee’d - kompaktowy hatchback do miasta
    Najbardziej ekonomiczną wersją silnikową jest 1,6 CRDi o mocy 136 KM. Według danych producenta tak skonfigurowany samochód spala średnio 4,4 l/100 km (w trybie miejskim jest to 5,1 l/100 km, natomiast w trasie wynik ...

24 Sty 2010, 00:37

No ok, ale dalej nic mi to nie mówi, mam wgraną mapę Polski i jest ok, dograłem później "niby" dedykowana mapę Europy do wersji 6 i np. w Niemczech są tylko autostrady.
Tribul
Początkujący
Awatar użytkownika

24 Sty 2010, 10:01

czyli jak widziałes auto mapa jest dosc dokładna i za miedza więc cos skopałes?
a masz oryginalną Europę? czy nie? :idea:
Toretto

24 Sty 2010, 11:20

No niestety nie:) Wcześniej miałem wgraną wersję 5.3 i nie miałem żadnych problemów, instalacja 6-óstki wygląda identycznie jak przy wersji 5. Jeżeli pokazuje mi Europę, to znaczy że Mapy czyta, po za tym paczka map zajmowała ok 1,7 GB, tylko nie wiem dlaczego same autostrady i tylko nazwy miast:/ Chyba zainstaluje to od nowa i zobaczę jak będzie
Tribul
Początkujący
Awatar użytkownika

27 Sty 2010, 16:12

zobacz czy mapa europy zajmująca ok 1,5 giga jest zawarta na urządzeniu ( podłącz je do kompa przez usb i przejrzyj przez mój komputer)
zeair
Nowicjusz

Miejscowość: Chorzów